Gazimağusa’nın en köklü okulu Namık Kemal Lisesi’nde düzenlenen görkemli mezuniyet töreni ile 179 öğrenci mezun olarak diploma almanın mutluluğunu yaşadı. Okul bahçesinde düzenlenen törene Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Bora Akkuş, Denetmen Eray Meder, Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp, DAÜ Akademik İşler Koordinatörü Nidai Şemi, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Alnar ve bazı okul aile birliği üyeleri, müdür muavinleri, öğretmenler, mezun olan öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldılar.

Tören, Namık Kemal Lisesi Marşı eşliğinde mezun öğrencilerin tören alandaki yerlerini almaları ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü İlknur Şemi açış konuşması yaparak törene katılanlara ve mezun olacak öğrencilere hitap etti. Müdür İlknur Şemi konuşmasında; yoğun bir çalışma temposu içinde geçen bir öğretim yılını daha başarı ile tamamlamak üzere olmanın mutluluğu ve gururu içinde olduklarını belirterek, akademik, kültürel ve sportif alanlarda kazanılan başarılardan söz etti ve başarılarda emeği olan tüm öğretmenlerle öğrencileri kutlayarak teşekkür etti. Ailelere de seslenen Müdür İlknur Şemi, aileleri de kutlayarak vermiş oldukları destek ve katkılar için teşekkür etti. Amaçlarının, öğrencilere çağdaş ortamlarda iyi eğitim sunmaları olduğunu belirten Müdür İlknur Şemi, bu konuda yapılan çalışmalardan bahsetti ve fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının yenilenmesi amacıyla hazırlamış oldukları projenin Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulunduğunu, bu konudaki çalışmaların başladığını ve önümüzdeki öğretim yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Son olarak, mezun olan öğrencilere de seslenen Müdür İlknur Şemi, mezunlardan sosyal sorumluluk bilincine sahip, çevre ve toplum sorunlarına duyarlı birer birey olmalarını istedi ve mezun olan öğrencileri kutlayıp gelecek yaşamlarında başarı ve mutluluk dileyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra, Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu’nun okula göndermiş olduğu mesaj okundu. Bakan Arabacıoğlu, mesajında mezun olan öğrencileri kutlayarak öğretmenlere ve okul yönetimine teşekkür etti.
Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu da konuşmasında, Namık Kemal Lisesi’nin toplumda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, geçmişte okulda birçok efsane hocanın görev yaptığını ve birçok değerli kişinin de bu okuldan yetiştiğini söyledi. Kaymakam Şifa Çolakoğlu, kendisinin de 2 yıl NKL’de öğrenim gördüğünü ve bu kısa sürede okulun kendi hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Mezun öğrencilere de seslenen Kaymakam Şifa Çolakoğlu, mezunları kutladı ve gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Şahin de konuşmasında NKL gibi önemli bir okuldan mezun olmanın heyecanı içinde olduklarını söyleyerek kendilerini yetiştiren öğretmenlerine ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Mezun olan arkadaşlarını da seslenen Murat Şahin lisede edindikleri dostlukların gelecekte de devam etmesini diledi.
Okul Birincisi Çise Köylüoğlu da konuşmasında, herkesin çalışarak başarılı olabileceğini söyledi ve kendilerinin yetişmesinde emeği olan tüm öğretmenlerine ve kendisine destek veren ailesine teşekkür etti.

Okul Birincisi Çise Köylüoğlu’nun 2014 mezunları adına okul kütüğüne isim çakmasından sonra, Okul Birincisi Çise Köylüoğlu’na, Okul İkincisi Şule Kalkan’a ve Okul Üçüncüsü Ayşe Gürler’e plâket, belge ve ödülleri Okul Müdürü İlknur Şemi eşliğinde Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Bora Akkuş tarafından verildi.

Daha sonra, 2013 – 2014 öğretim yılında üstün başarı göstererek sınıf birincisi olan öğrencilerle takdirname alan öğrencilere belge ve ödülleri Denetmen Eray Meder, Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp ve DAÜ Akademik İşler Koordinatörü Nidai Şemi, Okul Müdürü İlknur Şemi, okul müdür muavinleri ve sınıf öğretmenleri tarafından verildi.

Gecenin sonunda mezun olan öğrencilere diplomaları Okul Aile Birliği Başkanı Ali Alnar ve okul öğretmenleri tarafından verildi. Tören havai fişek gösterisi eşliğinde keplerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi. Tören sonrasında mezun öğrenciler aileleri, öğretmenleri ve arkadaşları ile hatıra fotağrafı çektirerek bu unutulmaz geceyi ölümsüzleştirdiler.




 
Editör: TE Bilisim