Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde trafik konusunda bir farkındalık yaratılması gerektiğini ve bunun öncelikli görevi olduğunu söyledi. Taçoy, bu konuda alınması gereken önlemlerin planının da çok erken bir zamanda çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği Genel Kurulu dün akşam, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un katılımıyla yapıldı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Genel Kurul’da konuşan Bakan Taçoy, motorlu araç satıcılarının zor şartlarda iş yapmaya çalıştıklarını belirterek, sektörün devamlılığını ve gelişmesini sağlamak için sürekli işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini ifade etti.
Taçoy, bakanlığın imkanları doğrultusunda her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu belirtti. Taçoy, derneğin, kayıt dışı araç ithal ve satışları ile sektörle ilgili mevzuat oluşumuna doğrudan katkıda bulunma misyonlarını desteklediğini de dile getirdi.

Taçoy, önceki Bakanlık döneminde, yol güvenliği ve trafiğin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı altında toplanması konusunda ısrarcı bir çalışma yürüttüğünü anımsatarak, bu çabasının daha sonraki yıllarda uygulamaya konulduğunu söyledi.

Bakan Taçoy, yol güvenliği ve trafiğin tek çatı altında toplanmasının sektörün geleceği adına çok önemli olduğunu da kaydetti. 
Editör: TE Bilisim