Kıbrıs Türk Memur Sendikası, geçici personel yasa önerisi hakkında kamudaki geçici personele yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

Lefkoşa Elysium Park’ta gerçekleştirilen toplantıda Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu, HÜRİŞ Başkanı Yakup Latifoğlu, uzman sendikacı Hasan Değirmencioğlu ve Avukat Hasan Yücelen yasa hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs Türk Memur Sendikası Başkanı Kağan Mındıkoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, 2014 yılında Geçici Memurluğun Kamu Görevlileri Yasasından çıkarılırken, amaçlarının mevcut çalışan geçici personelin kadro almaları olduğunu belirtti.

Dönemin siyasi iradesinin bunu yarım bırakarak sadece geçici memur alımını durdurduğunu söyleyen Mındıkoğlu, mevcut çalışan geçici memurlar ile ilgili hiçbir güvence sağlanmadığını dile getirdi.

HÜRİŞ Başkanı Yakup Latifoğlu da federasyon olarak devletin hiçbir kurumunda geçici personel kalmaması için çalıştıklarını, dolayısıyla Memur-Sen’in çabalarını desteklediklerini söyledi.
Avukat Hasan Yücelen de yasa çalışmasının hukuki sürecine ilişkin bilgi aktarırken, uzman sendikacı Hasan Değirmencioğlu ise yasanın çalışanlara iş güvencesi getireceğinden dolayı desteklenmesinin gereği üzerinde durdu.
Kıbrıs Türk Memur Sendikası ile Başbakanlık Hukukçularının katkılarıyla hazırlanan Geçici Personelin Kadrolanma Yasa Önerisi, geçtiğimiz Salı günü Cumhuriyet Meclisine sunulmuş ve İvedilikle görüşülmesi için ilgili Meclis Komitesine havale edilmişti.

Editör: TE Bilisim