Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı görevine atanan DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz yeni görevine başladı.

Gündüz, bugün ilk olarak Bakanlık ve Bakanlığa bağlı daireleri ziyaret ederek personel ile tanıştı.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Menteş Gündüz, Bakanlığın kaldığı yerden daha iyi yerlere taşınması amacıyla görevi kabul ettiğini belirterek, görev süresince ekonomi, turizm, kültür ve spor alanlarında uzun soluklu stratejilerin gerekliliğine ve farklı noktalara dikkat çekmeye çalışacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Gündüz; ekonomi, turizm, kültür ve spor alanlarında çalışanlarla bu sahalarda hizmet veren sektör temsilcilerinin öngörüleri, talepleri, istekleri ve şikayetleri doğrultusunda değerlendirmeler yapıp, sorunların çözümlenmesi için çalışacağını belirtti.

Gündüz, bakanlık kapsamında bir yol haritası belirleyeceklerini ve yapılması gerekenleri ivedi olarak yapılandırmak adına daire müdürleriyle birlikte uyum içerisinde çalışacaklarını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Gündüz, görev süresince gerek etkinliklerle, gerekse yeni projelerle vatandaşın hayatını kolaylaştırmak adına çalışacaklarını ve Bakanlık bazında geçmişten devam eden projelerin de sekteye uğramadan sonuçlandırılacağını ifade etti.

GÜNDÜZ’ÜN ÖZGEÇMİŞİ

Menteş Gündüz 1961 yılında Limasol’da doğdu. Orta Eğitimini Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’nde tamamladı.

1985 yılında İstanbul Yüksek Denizcilik Okulu’ndan mezun oldu. Uzun yıllar Uzak Yol Gemi Kaptanı olarak görev yaptı.

Girne, Gem-Yat, Delta Marina’ da müdür olarak, 1998 yılında Girne Liman Başkanlığı’nda Kılavuz Kaptan olarak görev yaptı. 1998-2013 yılları arasında Yurtdışında yapılan Uluslararası Sivil Toplum Örgütleri, Denizcilik Organizasyonları, Avrasya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Üyeleri, Devlet Taşra Temsilcileri, Yerel Yönetimler, Kamu-Sivil Toplum İlişkileri ile ilgili Panel, Seminer, Kongre ve Konferanslara katıldı. Eğitim Yönetimi, Denetimi ve Planlaması ile ilgili master yaptı.

Ülkü Yurdu ve Binatlı Yılmaz Spor Kulüplerinde Yönetim Kurulu Üyeliği, GÜSAD (Güzelyurt Sanat Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Eş Başkanlığı yaptı.

KKTC Mülki İdareciler Derneği ve Uluslararası Devlet-Taşra Temsilciler Birliği Kurucu Üyesidir.

2009-2013 yılları arasında Güzelyurt Kaymakamı olarak görev yaptı.

2013 yılında yapılan Milletvekilliği seçimlerinde DP-UG Güzelyurt Milletvekili olarak seçilip Parlamento’ya girdi. Parlamento’da Divan Katipliği, daha sonra da İdare Amirliği görevlerinde bulundu, İdari Kamu, Sağlık İşleri Komitesi’ne başkanlık yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan Gündüz, İngilizce ve Rumca biliyor.
Editör: TE Bilisim