“Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak, 10 Kasım tarihinde Atatürk’ü anmak amacıyla arabasına Türk bayrağı astı diye iki öğrencinin Yakın Doğu Üniversitesi’nde 15 kişilik bir grup tarafından linç edilme girişimine maruz kalmasını büyük bir nefretle karşılıyoruz.

Adli Şube polisinin mahkemede verdiği bilgiye göre “Eğer bu bayrağı indirmezseniz bayrağı da, sizi de, arabayı da yakarız” tehditleri savuran grup, iki öğrenciyi darp etmiş, ölüm tehditleri savurmuştur.

MDP’nin, ülkemiz içerisinde ne KKTC ne de Türk bayrağına yönelik herhangi bir saldırı karşısında sessiz kalması mümkün değildir. Türk bayrağına yapılan saldırı, açıkça terörist bir eylemdir. Bizler, İzmir’in kurtuluşu sırasında yerdeki Yunan bayrağını dahi kaldıran Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyen bir siyasi parti olarak, bu alçakça saldırıyı esefle kınıyoruz.

Yakın Doğu Üniversitesi rektörlüğünü göreve davet ediyor, bu hain eylemi gerçekleştiren sözde öğrenci, özde terörist şahısların okul ile ilişiklerinin kesilmesini talep ediyoruz.

Bu alçakça saldırı sonrası, polisimizin zanlılara okuduğu “Kanunsuz topluluk oluşturmak”, “Şiddet kullanma tehdidi”, “Darp”, “İthale-i lisanda bulunmak” suçlamalarını da yetersiz buluyor, bu eylemin “terör” kapsamına alınmasını ve zanlıların mümkün olan en ağır cezaya çarptırılıp, cezalarını yattıktan sonra da “Yasaklı Göçmen” statüsü ile sınırdışı edilmelerini istiyoruz.

KKTC’nin temel değerlerini oluşturan hususların başında gelen Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler ve manevi değerlerinin öncelikli hususu olan Türk bayrağına ülkemiz içerisinde saygısızlık yapılmasına cesaret edilmesi hazmedilecek bir durum değildir.

Bizler için; 10 Kasım 2018 tarihinde üniversite otoparkında meydana gelen bu olay ile 14 Ağustos 1996’da Derinya’daki girişim arasında hiçbir fark yoktur. Karşılığının da aynı kararlılıkta olması gerekir. Ülkemizin 2 bayrağı vardır ve bayrak bizler için namustur. Kirlenmesine ve asıldığı yerden indirilmesine müsaademiz yoktur.”

Editör: TE Bilisim