Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak, bu ay abonelere gönderilen elektrik faturalarının ay ortalamalarına göre normalden yüksek olduğunu görüyoruz. Vatandaşın bu faturaları ödeyebilmesi günümüz şartlarında gerçekten çok güçtür.  

KIB-TEK yetkililerinden öğrendiğimiz kadarı ile, bu ayki faturalar nizamname değişikliği nedeni ile bekletilmiş ve halka 40 günlük olarak yansımıştır. Ancak, bu 1/3 oranında fazla yansıyan faturalar, birçok ailenin ödeme güçlüğü yaşamasına yol açmıştır.

Son günlerde KIB-TEK üzerinden yürütülen bir algı operasyonunun da farkındalığı ile, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun ivedi bir şekilde halkı bilgilendirme toplantısı yapmasını talep ediyoruz.

Sadece bugünü değil, yarınlarımızı da düşünerek, daha ucuz ve daha verimli elektrik üretim yollarının araştırılması ve kararlılıkla yürürlüğe konulması şarttır. KKTC halkı ve KIB-TEK, Aksa’nın insafına terk edilmemelidir. KIB-TEK bu ülkenin en önemli değerlerindendir ve yıpratılarak batırılmasına veya satılmasına göz yummamız mümkün değildir.

KIB-TEK yönetiminden bu 40 günlük faturalar ile ilgili olarak halka bir ödeme kolaylığı sağlamasını bekliyor, en kısa zamanda da KIB-TEK ile ilgili gerçekleri ve yatırım planlarını halk ile paylaşmalarını diliyoruz.

Milliyetçi Demokrasi Partisi

Genel Merkez

Editör: TE Bilisim