Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) işletmeleri dahilinde Lefkoşa Derboyu’nda hizmet veren Leman Kültür (LMK), ilk olarak 21 yıl önce Leman dergi çalışanlarının okurlarla buluşabileceği, çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle de şehrin kültürel gelişimine katkısı olabilecek bir alan olarak düşünüldü. Buradan çıkan fikir ile birlikte o zamanlar lokal olarak mekan, başta Cem Yılmaz, Ata Demirer ve Mehmet Esen olmak üzere dergi çizerleriyle de beraber pek çok sanatçının gösteri mekanına dönüştü. LMK Lefkoşa 2013 yılında 14’üncü şube olarak açıldı ve bugün toplamda 18 şubesi bulunmaktadır.
Leman Kültür Lefkoşa İşletme Müdürü Beytullah May ile gerçekleştirilen ropörtaj aşağıdaki gibidir.
*Leman Kültür Türkiye’deki marka ile Kıbrısta Dereboyu Caddesinde de oldukça yer edindi.Marka ismiyle açıldığı andan itibaren ilgi nasıl?
30 Temmuz 2013 de açılışımızı gerçekleştirdik. Konseptimizden dolayı yoğun ilgi zaten görmekteyiz. Bunun dışında çok yoğun , dinamik ilgili kadromuzla genç müşteri kitlemizle de ön plana çıkmaktayız. Lefkoşa LMK olarak 110 çeşit yemek ve 185 çeşit içecek çeşitliliğiyle, ve son olarak yemek sektöründe eksikliği duyulan sporla uğraşanlar için özel geliştirdiğimiz “Sporcunun Deneysel Gatanası” gibi özel menülerimizle müşterilerimize hizmet sunmaktayız. Ayrıca Kıbrıs mutfağına ait yemekleride menümüze ekledik ve ilerleyen zamanlarda da farklı tatları eklemeye devam edeceğiz. LMK Lefkoşa, genel merkez tarafından yapılan değerlendirmede “En İyi Bar” ödülüne layık görüldü. LMK’nın haftalık yayınlanan dergisini de ücretsiz olarak müşterilerimize sunmaktayız. Bunların yanında kasamızdan isteyen müşterilerimiz orjinal LMK hediyelik eşyalarından yada LMK yayınlarından satınalabiliyor.
*Konserlerde halk ile buluşuyorsunuz. Bu etkinliklerinizde neler yapıyorsunuz?
Çarşamba günleri canlı dj performanslarımız olmakta. Bu performanslar kapsamında “Time Machine” konsepti yaratıyoruz. Bu konsept dahilinde 80’ler ve 90’lardan başlayan müzik performansları günümüze doğru bir akış içerisinde ilerliyor. Bunun yanısıra Dereboyu’nda Cumartesi günleri karaoke geceleri gerçekleştiriyoruz. Şuan tek karaoke yapan mekan olma özelliğine sahibiz.Yaz günlerinin gelmesi, havaların ısınmasıylada farklı olarak akustik dinletiler yapmayı planlıyoruz. *Leman Kültürün farkını, yemek anlayışına bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
May, “LMK eğlenirken güldüren, güldürürkende düşündüren bir mekan”
Leman Kültür, birşeyler yerken dahi insanları eğlendirme özelliğine sahip bir mekandır. Menülerimiz bile bi çok işletmeden oldukça farklı, zevkli ve eğlenceli. İnsanların sıkılmasına fırsat vermeyen bir mekan...
*Aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinede destek veriyorsunuz. Bunlarla ilgili neler söylemek istersiniz?
Birçok sosyal sorumluluk projesine destek veriyoruz. Bunlardan bir tanesi “Su-Suyorum Konuşamıyorum” projemizdi. Bu proje kapsamında konserlere, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptık. Biletlerin gelirleriyle ise sokakta yaşayan hayvanlar için suluklar ve yemlikler yapıldı. En son gerçekleştirdiğimiz etkinliğe, devlet yetkilileri ve 39 sivil toplum örgütüde bizlere destek verdi. Ayrıca geçtiğimiz yıl sosyal sorumluluk projelerimiz dahilinde, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim gören çocuklara moral yemeği düzenlendik.

Editör: TE Bilisim