Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) yetkilileri, “emek, demokrasi ve barış güçlerinin” Lefkoşa Belediye seçimlerinde ortak aday çıkarması yönünde başlattığı çalışmalar çerçevesinde Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ni  (KTMMOB) ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri İzzet İzcan KTMMOB Genel Merkezi’nde gerçekleşecek görüşme öncesi basına yaptığı açıklamada, çalışmalarına devam ettiklerini ve Mimar ve Mühendis Odaları Birliği ile görüş alışverişinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Lefkoşa’daki “kaos ve oluşan enkazdan” kurtulmanın yolunun, bu enkazda payı bulunmayanların bir araya gelerek hareket etmesinin olduğunu söyleyen İzcan, Pazartesi günü Cumhuriyetçi Türk Partisi ile Salı günü de bir takım sendikalarla toplantı gerçekleştirip ortak aday konusundaki durumu netleştireceklerini belirtti.

CTP, TDP ve YKP’ye ortak adaya ve birlikte harekete kapılarını kapatmamaları çağrısı yapan İzzet İzcan, birçok sendika ve sivil toplum örgütünün ortak bir aday etrafında bir araya gelmeye hazır olduğunu, tüm emek, demokrasi ve barış güçlerinin sorumlu hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

Editör: TE Bilisim