KKTC’nin 6’ncı ilçesi olan Lefke’ye yatırımların artması için bölgedeki Sivil Toplum Örgütleri umutlu.

Bölgedeki Sivil toplum örgütleri Lefke ve Güzelyurt’un iyi bir planlama ve programla birlikte kalkınabileceğini belirtiyor.

Lefke, tarihi yapıları, tarımsal ürünleri ve Lefke Avrupa Üniversitesi ile eğitim, turizm ve tarım alanlarında gelişme potansiyeline sahip.

BRT’ye konuşan Güzelyurt Kalkındırma Derneği Başkanı Reşat Kansoy, Lefke’nin ilçe olma mücadelesine destek olduklarını anımsatarak, Güzelyurt ve Lefke’nin avantaj ve dezavantajlarının iyi analiz edilerek bölgedeki verimin artırılabileceğini kaydetti.

Güzelyurt’un, Lefke’ye paralel bir imar planına ihtiyacı olduğuna işaret eden Kansoy, ileriki süreçte plansız yapılaşmanın olmadığı, turizm, tarım ve diğer potansiyellerin iyi değerlendirildiği güçlü bir Batı bölgesi yaratılabileceğini vurguladı.

Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş da dernek olarak Lefke’nin 6.’ncı ilçe olması, Cengiz Topel Hastanesinin geliştirilmesi, CMC kirliliği ve Aplıç kapısının açılması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Karlıtaş, 2015’te sakin şehir olan Lefke’deki yatırımların çevre ve doğa dostu olup turizm potansiyeline uygun olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Karlıtaş, Lefke ve Güzelyurt’ta eğitim, turizm ve üretime yönelik 3 gelişim alanı olmasının gereğine işaret ederek, Lefke ve Güzelyurt’taki yatırımların ancak bir planlama dahilinde doğru gelişebileceğini söyledi.
Bölgenin eksikliğinin gelişim ve imar planının olmayışı olduğunu kaydeden Karlıtaş, Lefke’nin ilçe olmasının doğru bir planlama ile Güzelyurt’ a da yarayabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim