Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Aydın, İnşaat Mühendisliği alanında verilecek uygulamalı eğitimin öneminden bahsederek üniversite olarak önem verdikleri konuların başında uygulamalı eğitimin geldiğini söyledi.
Aydın, bölüm laboratuvarları ile İnşaat Mühendisliği alanında uygulamalı eğitim verebilecek çok iyi bir altyapıya sahip olduklarını vurgularken Hidrolik, Geoteknik, Ulaştırma, Yapı Malzemesi ve Topoğrafya laboratuvarları ile öğrencilere İnşaat Mühendisliği’nin farklı alanlarında uygulamalı eğitim imkanını sunduklarını belirtti.
Aydın, üniversite bünyesinde bulunan en önemli mevcut cihazlardan da bahsederek Bilgisayar Kontrollü Çelik Çekme ve Düşük Frekanslı Sünme Tespit Cihazı, Bilgisayar Kontrollü Üç Eksenli Basınç Dayanım Test Sistemi, Bilgisayar Kontrollü Direk Kesme Test Sistemi, Borularda Enerji Kaybı Direnci Test Sistemi, Bernoulli Teoremi Uygulama Test Sistemi ve Açık Kanal Test Sistemi cihazları ile öğrencilerinin her türlü uygulamayı yapabildiğini aktardı.
Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Aydın, laboratuvar alt yapılarını geliştirmek için projeler hazırlama ve bu projeler kapsamında dünyada yaygın olarak kullanılan tahribatsız yöntemler ile mevcut betonarme yapıların durumu hakkında ülkeye ve sektöre katkı sağlama hedeflerinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Aydın son olarak, LAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak inşaat sektörüne donanımlı inşaat mühendisleri yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim