Lefkoşa Müzik Derneği, “Lale Devri” adlı konserini Çarşamba akşamı gerçekleştiriyor.

“Türk sanat müziğine damga vurmuş seçkin” bestecilerin eserlerinin seslendirileceği konsere Türkiye’den Burcu Boyacı konuk sanatçı olarak katılacak.

Dernekten verilen bilgiye göre, Şef Aydın Hikmet’in yöneteceği ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de yer alacak konserde, Lefkoşa Müzik Derneği koro ve saz elemanlarının yanısıra Türkiye’de Türk sanat müziği dalında profesyonel çalışmalarda bulunan Burcu Boyacı da sahne alarak Türk sanat müziğine damga vurmuş bestekarların eserlerini sunacak.

Türk sanat müziğini Kıbrıs’ta sevdirip yaymak, müzik alanında yetenekli genç nesilleri yetiştirerek geleceğe kazandırmak, özellikle bu alanda eserler üreten bestecilerin eserlerini seslendirerek hem tanıtmak hem de bestecileri teşvik ederek daha çok üretim yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve bu doğrultuda faaliyetlerini sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu, “Lale Devri” adlı 2013 yılının ilk konserinde sunucu Huriye Olkanlı’nın sunumuyla özel bir repertuarı Türk sanat müziği severlerine sunacak.

Lefkoşa Müzik Derneği Başkanı Hasan Akar, kısa bir süre önce kurulan derneğin Türk müziği koro ve saz elemanlarının, tamamen gönüllülük esasına dayalı, özverili bir çalışma dönemi geçirerek konsere hazırlandığını, bu çalışma neticesinde Çarşamba akşamı halka açık olarak verilecek konserden Türk müziği severlerin haz alacaklarına inandığını belirtti. 
Editör: TE Bilisim