Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), esnaf ve zanaatkarların işlerinin elinden alındığı ve bu mesleklerde yetkili olmayanların da faaliyet gösterdiği gerekçesiyle

“İşimize Sahip Çıkıyoruz” eylemi başlattı.
KTEZO Başkanı Hürrem Tolga, Gazimağusa Serbest Liman’da, Birleşik Taksiciler Birliği, Gazimağusa Yeni Taksiciler Birliği, Özkan Nakliyat Şirketi, Şehiriçi Halk Otobüsleri İşletmecileri, Kıbrıs Türk Oto Tamirciler Birliği ve Kıbrıs Türk Sıhhi Tesisatçılar Birliği başkan ve üyelerinin de katılımıyla basın toplantısı yaptı.

TULGA

KTEZO Başkanı Hürrem Tolga, Türkiye’den su getirme projesi kapsamında pazar günü limana gelen boruları taşıyan geminin önünde yaptığı basın açıklamasında, gemiden indirilen boruların taşımacılığının yasal yetkisi olmayan şirketlere verildiğini iddia ederek, “Her meslekte durum böyle, ekmeğimiz çalınıyor” dedi.

Tulga, ülkede artan kriz ve işsizlikle birlikte tarihi günler yaşandığını belirterek, tüm toplum kurumlarının çıkarlarının ortak olduğunun gün yüzüne çıktığını söyledi.

“Ekmeğimiz çalınıyor, hırsızlık yapılıyor” diyen Tulga, işsizliğin ve göçün arttığı bir dönemde var olan iş ve mesleklerinin ellerinden alındığını söyledi.

“Bugünden itibaren işimize sahip çıkıyoruz” diyen Tulga, kamyonculuğun izne tabi olduğunu, “T” izinleriyle belgelendirildiğini ve kayıt altına alındığını, ancak devlet işi olan su borularının taşınmasında dahi yasalara uyulmadığını, yetkisi olmayanların taşıma işini yaptığını ileri sürdü.
Ülkede yatırımların arttığının söylendiğini ancak tolumun bundan yararlanmadığını kaydeden Tulga, yol boyunca 5 hipermarketin bulunduğu başka bir ülke daha olmadığını belirti ve “Kalkınan kim? 3-5 aile şirketi ile 3-5 yabancı sermaye, kalkınan onlar” dedi.

Tulga, herkesin işini ve mesleğini yapacağını kaydederek, “Bundan sonra ortaya irade konacak, 3-5 firmanın gücü halkın gücünden daha büyükse onu da bugünden itibaren sonlandıracağız” dedi.

Tulga, basın toplantısının ardından çarşıya dağılarak esnafı ve vatandaşları da bilgilendireceklerini ifade etti.

Basın toplantısının ardından eylemciler, Serbest Liman giriş kapısında, su borularını taşıyan dolu ve boş kamyonların önlerini keserek bir süre limana giriş ve çıkışlarını engellediler.
Editör: TE Bilisim