KIFSAD HIZLA BÜYÜYOR
Yetmişe yakın üyesi ve sayısız sempatizanı ile her geçen gün büyüyüp yaptığı etkinliklerle adından söz ettiren Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği, KIFSAD, fotoğraf sanatını sevdirmek, geliştirmek, fotoğraf hobisini kitlelere kazandırmak, Kıbrıs Kültürü’nü tanıtmak, toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde sosyal projeler üretip fotoğrafı kullanarak topluma mesaj iletmek gibi önemli konuları kendine ilke edinmiştir. Bütün bu hedeflere ulaşılırken, evrensel bir dil olan fotoğraftan, öğrenme, anlama, yargı oluşturma, görme ve gözlemleme yoluyla fayda sağlanmayı amaçlamaktadır. KIFSAD, bu bağlamda çeşitli çalışmalara imza atmıştır. Bunların başında SOS Çocuk Köyü için hayata geçirilen gönüllü çalışmış, çevre duyarlılığını artırmaya yönelik olarak gerçekleştirilen fotoğraflanan alanlarda çevre temizliği yapmış ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in düzenlediği ‘Sanat Engel Tanımaz’ Projesi’nde destek veren dernek olarak aktif görev almıştır. Halen birçok proje üzerinde çalışmalarını yürütmektedir.

ULUSLARARASI ALANDA KIFSAD
KIFSAD 2011 yılında kurulmuş çok yeni bir dernek olmasına rağmen, üç yıllık kısacık zaman dilimi içerisinde çok işler başarmıştır.Üyelerine yönelik düzenlediği eğitimler zaman içerisindemeyvesinivermiştir.Bugünbirçoküyesiuluslararasıbaşarılaraimzaatmaktadır.
Çok yeni bir dernek olmasına ragmen, yaptıkları gürüşümler sonucunda KIFSAD, geçtiğimiz haftalarda, dünyanın en büyük fotoğraf federasyonu olan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP’a Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde direkt üye olan ilk ve tek dernek olmanın heyecanının ve gururunu yaşamıştı. KIFSAD, ILFIAP (FIAP Yerel Üyesi) sıfatını aldı.Böylece sadece KIFSAD için değil, Kıbrıs Türk fotoğrafının yanında tüm Kıbrıs Türk Fotoğraf sanatçılarına da uluslararası arenada bir kapı açılmış oldu.

Mehmet Türkelman
KIFSAD Başkanı
 
Editör: TE Bilisim