Alithia ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Rumların Ocak-Temmuz 2016 döneminde KKTC ve Türkiye’de yaptıkları kredi kartı harcamalarının 6 milyon Euro; Kıbrıslı Türklerin ise Güney Kıbrıs’ta yaptıkları kredi kartı harcamalarının 14 milyon Euro olduğunu yazdılar.

Gazete, Kıbrıslı Rumların 6 milyon Euro’yu bulan harcamalarının 4 milyon 28 bin Euro’luk kısmının KKTC’de; 1 milyon 76 bin Euro’luk kısmının ise Türkiye’de harcandığını belirterek harcamaların yaklaşık 2 milyon Euro’luk kısmının otellere, bir milyon 110 bin Euro’luk kısmının eğlenceye ve 1 milyon 70 bin Euro’luk kısmının ise uçak biletlerine gittiğini belirtti.

Habere göre, Güney Kıbrıs’ta Kıbrıslı Türklerin kredi kartlarıyla yaptıkları 14 milyon Euro’luk harcamanın ise 3,3 milyon Euro’su market alış verişi, 2,8 milyon Euro’su tekstil ürünleri, 1,85 milyon Euro otomotiv sektörü, 1, 67 milyon Euro’su ev tekstil ve hırdavat malzemelerine harcanırken, geri kalan miktar çeşitli sektörlerde harcandı.

TEMMUZDA TÜRKİYE’YE UÇAK BİLETİNE 77 BİN 920 EURO

Fileleftheros gazetesi ise haberinde, Kıbrıslı Rumların Türkiye’de gerçekleşen darbe girişimine rağmen Temmuz ayında da Türkiye’ye seyahatlerini sürdürdüklerini ve sadece bu ayda uçak biletlerine 77 bin 920 Euro harcadıklarını yazdı.

Editör: TE Bilisim