İlki bu yıl Kırgızistan’da yapılan Forumun ikincisine Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve Bakanlığın üst düzey bürokratları yanında, Kırgız Dışişleri Eski Bakanı Askar Aitmatov, KKTC Dostluk Grubu Başkanı Kırgız Milletvekili Dastanbek Djumabekov, KKTC Bişkek Temsilcisi Tayseer Al-Shanableh ve iki ülkeden iş insanları, ekonomik örgüt temsilcileri ve sivil toplum örgütleri de katıldı.

Saat 10.00’da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Kırgız Milli Marşı da çalındı.

KKTC’yi tanıtıcı sunumun ardından ilk konuşmaları Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı, KKTC Bişkek Temsilcisi Tayseer Al-Shanableh ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı yaptı.

Ticaret Dairesi Müdürü Nalan Nazlı konuşmasında, Bişkek’te düzenlenen ilk forumdan bahsetti. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Nazlı, “Kıbrıs Türk-Kırgız İş Forumu”nun iki ülke arasında işbirliğinin güçlendirilmesine ve yeni fırsatlar yaratılmasına olanak sağlaması temennisini ifade etti.
Daha sonra söz alan KKTC Bişkek Temsilcisi Tayseer Al-Shanableh, forumun ortaya çıkış yolculuğundan bahsetti.

Etkinliğin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür eden Tayseer Al-Shanableh, Bişkek Temsilciliği’nin faaliyetlerini anlattı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ise, Forumun hayata geçmesine katkı koyan KKTC Bişkek Temsilcisi Tayseer Al-Shanableh’e teşekkür ederek, bunun diğer temsilciliklere de örnek olmasını diledi.

Çıralı, Forumun iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı koymasını diledi.

Çıralı’nın ardından Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve İŞAD Başkanı Metin Şadi konuşma yapacak. Ardından Kırgızistan’ı tanıtıcı sunum gerçekleştirilecek ve Kırgız Dışişleri Eski Bakanı Askar Aitmatov, KKTC Dostluk Grubu Başkanı Kırgız Milletvekili Dastanbek Djumabekov ve Kırgız Egemendik Derneği Başkanı Erkinbek Djoroev konuşma yapacak.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un konuşmasının ardından katılımcılara plaket takdim edilecek ve İŞAD ile Egemendik Derneği arasında protokol imzalanacak. Etkinlik öğleden sonra iki ülke iş insanlarının ikili görüşmeleriyle devam edecek.

Kırgız işadamları ile ülkemiz iş insanlarını bir araya getirip karşılıklı ticaret yapmanın yollarının aranacağı iş formu sonrasında ülkeye gelen Kırgız heyet, KKTC’yi gezecek ve yetkililerden ülke hakkında bilgi alacak.
Editör: TE Bilisim