Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği, hastalıklar listesinden çıkardığı tarihe işaret eden 17 Mayıs, tüm dünyada Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Gün olarak anılmakta ve Lezbiyen Gey Biseksüel Trans ve İnterseks (LGBTİ) bireylere uygulanan cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrımcılık ve şiddetin karşısında durmak için çeşitli etkinliklerle anılmaktadır. Kıbrıs’ın kuzeyinde son üç yıldır Kuir Kıbrıs Derneği tarafından düzenlenen Onur Yürüyüşü, bu yıl çeşitli etkinliklerle ve geniş katılımlı aktivitelerle gerçekleşecektir. LGBTİ farkındalığını artırmak için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu olarak 16 Mayıs günü saat 18.30 da ODTÜ Kalkanlı ’da ve 17 Mayıs günü saat 18.30 da KTÖS Lefkoşa Lokalinde düzenleyeceğimiz  “Beden Politikaları ve Eğitim” adlı panellerin de yer alacağı hafta, 21 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’de, Suitex önünde buluşup Kıbrıs Onur Yürüyüşüyle sonlanacaktır.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platforumu olarak  17 Mayıs Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı günü kapsamında LGBTİ farkındalığını artırmak ve çeşitliliğimizle bir arada yaşayabileceğimiz bir gökyüzünün altında yer almak isteyişimizi anlatmak için Arasta Kadınlar Pazarı Meydanı’nda bir çalışma gerçekleştirdik.TCEP  aktivistleri iç mimar Pembe Birinci ve ressam Hüseyin Özinal’ın gökkuşağı bayrağı renklerinden  yola çıkarak üçgen formunda hazırladığı çalışma Lefkoşa Türk Belediyesi ‘nin teknik yardımlarıyla kuruldu.
Bu çalışma hazırlanırken yola çıkılan düşünce 2. Dünya Savaşı toplama kamplarında erkek eşcinsellerin pembe, kadın eşcinsellerin siyah üçgen takma zorunluluğuydu. Biz TCEP bileşenleri olarak ayrımcılığa hizmet eden düşüncelerden uzaklaşarak üçgenlerimizi bütün ayrımcılığa uğrayan, dışlanan, ötekileştirilen kesimleri kucaklayan gökkuşağı renkleri ile hazırladık. Çünkü renklerimizle varız ve çeşitliliğimizle güzeliz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eder herkesi dayanışarak özgürleşmeye ve etkinliklerimize katılıp sesimizi çoğaltmaya davet ederiz.
 
 
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu: KTÖS, Feminist Atölye, Feminist Öğretmen İnisiyatifi, YKP-fem, Kuir Kıbrıs, Envision Diversity, Mesarya Kadınları İnisiyatifi, Kıbrıs Dem Genç Kadın, CTP Kadın Örgütü, TDP Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu,BKP Kadın Meclisi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Mülteci Hakları Derneği, MAGEM, MAKAMER, DAÜ-SEN, Daü-Bir-Sen, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası,Tabipler Birliği,Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı,KTAMS,Doğu ve Güneydoğulular Kültür Derneği,Lefkoşa Emekçi İnisiyatifi,Post Research Institute
Editör: TE Bilisim