Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, istismara uğrayan çocuklar için geliştirdikleri projeyi kaynak bulur bulmaz hayata geçireceklerini söyledi.

Sağlık bakanlığından verilen bilgiye göre, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu yeni yönetim kurulu Başkanı Gülten Erçal ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu kabulde yaptığı konuşmada, sağlık alanındaki en büyük eksikliğin doktor yetersizliği olduğunu ve bu konuda bakanlık olarak adımlar attıklarını söyledi.

Sucuoğlu,  “Biz göreve geldikten sonra yurt dışında çalışan doktorlarımızı ülkelerine çekebilmek adına şartları iyileştirme çalışmaları başlattık. İlk önce özlük haklarıyla ilgili yeni yasal düzenleme ile doktor maaşlarının arttırılmasını sağladık” dedi.

Sağlık alanında sürdürdükleri yasa çalışmaları çerçevesinde Döner Sermaye Yasasını düzenlediklerini, düzenlemenin 19 Haziran Pazartesi Cumhuriyet Meclisi’nde onaya sunulmasını beklediklerini kaydeden Sucuoğlu, mevcut hastane ve sağlık ocaklarındaki altyapı çalışmalarının da devam ettiğini anlattı.

Bakan Faiz Sucuoğlu, en büyük amaçlarının sağlıkta belli bir kaliteyi yakalamak olduğunu, sağlık sektörünün sürekli yenilendiğini ve bu yenilikleri takip etmek gerektiğini söyledi.

Çocuklarla ilgili her tür projeye katkı koymaya hazır olduklarını belirten Bakan Sucuoğlu, rehabilite isteyen ve istismara uğrayan çocuklar için proje hazırladıklarını, kaynak bulunur bulunmaz projeyi hayata geçireceklerini anlattı.

ERÇAL

Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu Başkanı Erçal, Kurum olarak, çocuk sağlığıyla ilgili hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalar yaptıklarını, bu alandaki eksiklikleri projelerle gidermeye çalışacaklarını söyledi.

Erçal, Projelerinde Sağlık bakanlığı ile birlikte çalışmayı arzuladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim