Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif, “ koltuk kapmak için mücadele etmediklerini, amaçlarının Anayasal, yasal, siyasal, ekonomik ve sosyal atılımlarla Kıbrıs Türk Halkı’na gerçek bir değişimi yaşatmak olduğunu” belirtti.
Kaşif, “ Kıbrıs Türk Halkı ve Ulusal Birlik Partisine oy verenlerin tavrının net olduğunu İrsen Küçük’ün Başbakanlık ve UBP Genel Başkanlığı’nın istenmediğini” vurguladı.
Ahmet Kaşif, “ UBP’nin ağır bir seçim yenilgisinden, ülkenin sürekli yanlış yapan ve hırsı uğruna ülkenin tüm kaynaklarını heba eden Başbakan Küçük’ten kurtulması için 24 Şubat’ın son derece önemli olduğunu” vurguladı.
Kaşif açıklamasına devamla şunları kaydetti:
“ Ülkede İrsen Küçük’ün Başbakan olarak yaptığı uygulamalara tepki göstermeyen vatandaş, kurum, kuruluş, sendika, nerdeyse kalmadı.
Hükümetin başının şahsi bekletilerinin karşılanması adına yapılan uygulamalar hem ülkemize hem de partimize çok şey kaybettiriyor.
Bazı arkadaşlarımıza zoraki olarak İrsen Küçük’le devam edilmesi yönünde açıklamalar yaptırılsa da onlar da , halkımız ve UBP’liler de biliyor ki, İrsen Küçük’le devam etmek demek şimdiden çok ağır bir seçim yenilgisine davetiye çıkarmak demektir.
Ortada yanlış bir İrsen Küçük zihniyeti, ve bir sürü yanlış icraat vardır.
Biz kimsenin işine, aşına karşı değiliz ama son bir ay içinde kurultay uğruna 400 kişinin istihdam edilmesi ne kadar yanlış bir zihniyetle Başbakanlık yapıldığını en açık bir şekilde gözler önüne sermiştir.
Anavatan Türkiye ile imzalanan ekonomik işbirliği protokolüne rağmen bir ay içinde şahsi beklentiler adına , kendi Bakanı’nın bile eleştirdiği 400 istihdam yapan Başbakan Küçük ne istikrardan ne de bütçe disiplininden söz edemez.
İrsen Küçük istikrar değil, kötü yönetim ve kaos demektir.
Yapılan bu uygulama ile söylenenlerin, savunulanların tümünün geçersizliği ortaya çıkmıştır.
Bizim UBP içinde başlattığımız mücadele koltuk mücadelesi, şahsi bir kavga değildir. Biz gerçek bir değişim ve yepyeni bir Ulusal Birlik Partisi için yola çıktık.
Görevi devralır almaz Anayasal, yasal değişiklikler için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacak, Meclisimizi ve Hükümetimizi yoğun bir çalışma temposu içine sokarak halkımızın beklentisi olan ekonomik, sosyal, siyasal dönüşümleri sağlamak için net, doğru ve kararlı adımlar atacağız.
İnanıyoruz ki UBP delegeleri halkımızın, Ulusal Birlik Partililerin beklentileri doğrultusunda bize destek verecek ve refah, aydınlık, güzel günlere doğru hep birlikte yol alacağız.

Editör: TE Bilisim