Ahmet Kaşif, “herkesin iş-aşpeşinde koşmasının, yasalara uygun şekilde ve ihtiyaçlar doğrultusunda Devlet’e istihhdam yapılmasının doğal olduğunu; Ancak bu yapılırken genelin çıkarları ile başka vatandaşların haklarının da düşünülmesinin şart olduğunu ” belirtti.

Kaşif şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk Halkı onuruna, gururuna, ülkesine, vatanına düşkündür.Kıbrıs Türk Halkı’nıküçümsemek, onun iradesi ile oynamaya kalkışmak mümkün değildir. Ne yazık ki Sayın Küçük hala bizi ekarte etme çabalarını, hiç karışmaması gereken makamları müdahaleye davet ederek yapma gayretlerini sürdürüyor. Daha önce de ifade ettim: Ucunda ne olursa olsun Kıbrıs Türk Halkı’nın, UBP’nin yararına olduğundan emin olduğum yolda yürümeye devam edeceğim. Kimse Anavatan Türkiye ve görevde olan hükümet ile iyi ilişkileri sadece kendisinin kurabileceği varsayımı ile propaganda yapmasın. Türkiye Anavatanımızdır ve onu partilerüstü bir konumda tutmak, yıpranmasına asla izin vermemek, ülkemize, halkımıza yapabileceğimiz en önemli hizmetlerden biridir.

İşte bu noktada bir kez daha tüm UBP’lileri partilerine sahip çıkmaya, hiç karışmaması gereken makamları partinin iç işlerine ve kurultaya müdahale etmeye davet eden Küçük zihniyetine dur demeye davet ediyoruz.

Gün, ülkemize, Devletimize, partimize, irademize sahip çıkma, UBP delegesinin iradesini, işe alarak ya da başka yollara başvurarak çaprıtacağını ya da çalabileceğini sananlara gereken yanıtı verme günüdür.

Maalesef Sayın İrsen Küçük hala ülkeyi yanlış yönetmeye ve kurultay hesapları içinde partimize, halkımıza, devletimize zarar vermeye devam ediyor.

Hala her türlü ayak oyununu, delege avını mübah sayan İrsen Küçük’ün istihdamlarla delegenin iradesini çalma gayreti içinde olduğu açıktır.

Bir yıl içinde yapılması gereken istihdamları 15-20 gün içine sığıştırmaya çalışmak yanlıştır.

Herkesin iş-aş peşinde koşması,yasalara uygun şekilde ve ihtiyaçlar doğrultusunda Devlet’e istihhdam yapılması doğaldır. Ancak bu yapılırken genelin çıkarları ile başka vatandaşların haklarının da düşünülmesinin şarttır.

Biz kimsenin işi-aşı ile oynayacak değiliz. Hedefimiz, düzgün bir parti ve ülke idaresi kurmak, halkımızın genelinin yararına icraatlar yapmaktır. Tabii ki başlıca uğraşlarımızdan biri de istihdam sorununu çözmek olacaktır.

Editör: TE Bilisim