MHA

Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Su Altı Araştıma Görüntüleme Merkezi Başkanı Burak Ali Çiçek “ Biz burada değişik projeler yapıyoruz. Projelerimizden bir tanesi de iskele ve mağusa kıyılarına yuva yapan deniz kaplumbağalarını korumaktır. Burada dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle büyük bir ekip kuruyoruz ve sahildeki deniz kaplumbağalarının yuvalarını koruyoruz.

Onların sağ salim denize ulaşmalarını sağlıyoruz. Buradaki ekip koordinatörlerimiz, Deniz Hasan Akbora ve Mahmure Akbora’nın çok destekleri var. Deniz kaplumbağaları Kıbrıs için önemli bir simge halindedir ve turistik öneme sahiptir. Bu projede başarılı olduğumuzu söyleye biliriz. Fakat kıyılardaki şehirleşme, kıyılara araçlarla girilmesi, kıyılardaki ışıklandırmalar ve başıboş hayvanlar başlıca sorunlarımız arasındadır.
Bu sorunları çeşitli devlet dairelerine sunuyoruz ve sesimize kulak verirlerse çok teşekkür ederiz.” Şeklinde açıklamada bulundu.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Su Altı Araştıma Görüntüleme Merkezi Başkanı Burak Ali Çiçek’in açıklamasının ardından yaklaşık 50 tane Karetta Karetta yavrusu Doğu Akdeniz Beach Club’da denize bırakıldı.
 
Editör: TE Bilisim