Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar, 6 Şubat Arpalık Şehitleri ve  Dr. Burhan  Nalbantoğlu’nun ölüm yıl dönümleri nedeniyle bildiri yayımladı.

 Bayar, 1964’te Rumların  Akritas Planı uyarınca Arpalık köyüne saldırdıklarını ve bu saldırıda köyü savunan  5 mücahidin şehit olduğunu  belirterek, “Bizleri bugünlere ulaştıran aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

 Bayar, mukavemetçi, mücahit, siyasal ve sosyal tarihte  derin izler bırakan Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun (Koca Reis),  yarın 38’inci ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Nalbantoğlu’nun Kıbrıs Türk halkına ve davasına büyük ve unutulmaz hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.

 Bayar şu ifadeleri kullandı:

 “Adeta bir nefer gibi çalışan, her yere koşan, dürüst, vatansever, yardımsever, mert ve cesur bir yürek taşıyordu. Ne yazık ki daha çok işler başaracak ve halkımıza ışık tutacak yaşta 55 yaşında beklenmedik bir anda aramızdan ayrıldı.

 İzci Lideri, öğretmen, çeşitli cemiyet, dernek kuruculuğu, kulak burun boğaz mütehassıslığı, TMT kuruculuğu,serdar, mücahit komutanlığı, Temsilciler Meclisi üyeliği, Genel Komite üyeliği, TKP kuruculuğu, milletvekilliği ve Sağlık Bakanlığı kısa hayatına sığdırdıklarıdır. En büyük eseri adını taşıyan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’dir. Koca Reis’i ölümünün 38’nci yıl dönümünde rahmetle, sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun”

 

Editör: TE Bilisim