Festival 30 Haziran akşamı 19.30’daki kortej yürüyüşünün ardından konuk halk dansları ekiplerinin 20.30 daki gösterileriyle başlayacak.

Festivalin açılış günü olan 30 Haziran Cuma akşamı 22.00’de Emre Aydın konseri yer alacak.

Festival kapsamında, Tenis Turnuvası, Bisiklet Yarışması, Halk Dansları Festivali, Sokak Basketbol Şöleni, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi, Zıpkın ve Olta ile Balık Avlama Yarışması, Satranç Turnuvası, En Güzel Bahçe Yarışması, Kıbrıs Mutfağından Lezzetli Yemekler Yarışması, Minikler Halı Saha Turnuvası, Gençlik Yarışması, İskele Rallisi, Tavla Turnuvası, Koray Avcı konseri Çocuk Şöleni ve diğer birçok etkinlik yapılacak.

Festivalle ilgili basın toplantısı bugün, Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve festival paydaşlarından kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Belediyeler Birliği’nde yapıldı.

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Larnaka’da İskele Deniz Panayırı olarak başlayan ve günümüze gelen festivalin yarım asra yaklaşan tarihiyle, hem ülkede hem de farklı ülkelerde heyecanla beklenen bir festival halini aldığını söyledi.

Sadıkoğlu, festivalin her günü ve gecesinin dolu dolu geçeceğini, açılışta Emre Aydın, 8 Temmuz gecesi Koray Avcı konserlerinin yanı sıra, 22. Halk Dansları Festivali, 34. Gençlik Yarışması, Larnakalılar Gecesi, Karadenizliler Gecesi, KTOK İskele Rallisi ve daha birçok etkinlik ve aktivitenin festivale renk ve heyecan katacağını kaydetti.

AŞIK

Festival Komitesi Üyesi Kubilây Aşık birçok kültürel ve sportif faaliyetin 10 gün süreyle yer alacağı festivalin dolu dolu ve eğlenceli anlara sahne olmasını beklediğini kaydetti.

KADİRAĞA

İskele Belediyesi Halk Dansları Yönetmeni Özlem Kadirağa da 22 yıl önce yaşadıkları heyecanı büyüterek bugüne getirdiklerini anlattı ve Halk Dansları Festivali’nin bugün 22 yaşında ülke kültürünü korumak ve yaşatmak adına önemli bir etkinlik halini aldığını ifade etti.

GÜNKUT

34. Gençlik Yarışmasının organizatörü Bülent Günkut da 1982 yılından itibaren düzenlenen yarışmanın 7 Temmuz Cuma akşamı yine iç ve genel turizme de katkı yaparak bunun yanında, Adanın tüm bölgelerinden ailelerin renklendireceği şekilde yineleneceğini anlattı.

Günkut yarışma için genç olmanın yeterli olduğunu 13-19 yaş arası tüm gençlerin yarışmaya katılabileceklerini kaydetti.

ERDEM

Karadeniz Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdem dernek açısından çok önemli bir festival olduğunu belirterek, katkı koyan tüm paydaşlara teşekkür etti ve İskele Festivali’nin kökleri çok derinlerde olan bir festival olduğunu söyledi.

Erdem kültürlerin kaynaşması ve genç nesillere aktarılmasının önemine de işaret ederek, dinamizm ve coşku demek olan horon için herkesi 3 Temmuz’daki Karadenizliler Gecesi’nde beklediklerini söyledi.

SAYDAM

Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam da yerel sanatçıların konserinin yanı sıra, Larnaka’ya özgü Nohutlu Pilav ve Acuva Tatlısının da ikram edileceği 6 Temmuz’daki Larnakalılar Gecesi’nde İskele’nin simgesi haline gelmiş 15 kişiye belge verileceğini de belirtti.

Saydam, Festivale katılacak Larnakalılar için 6 Temmuz akşamı 19.00’da Lefkoşa Otobüs Terminalinden İskele’ye otobüs kaldırılacağını da ekledi.

KİŞMİR

8-9 Temmuz tarihlerinde yer alacak KTOK İskele Rallisi için konuşan KTOK Başkanı Tigin Kişmir, 9 yıldır Festival bünyesinde olduklarını kaydederek, iki gün sürecek ve Cumartesi başlayıp Pazar akşamüzeri sona erecek Rallinin toplamda 166 kilometrelik parkurda koşulacağını dile getirdi.

PIRLANTA

İskele Belediyesi Spor Kulübü Derneği (İSDER) Antrenörü Şevki Pırlanta İskele Belediyesi’nin günlük hayatta sosyal kültürel ve sportif alanlarda gençlerin kendilerini geliştirmesini sağlayan bir belediye olduğunu kaydederek, 6 Temmuz’da yapılacak 11. Sokak Basketbol Şöleninde 200 gencin mücadele vereceğini kaydetti.

CERAL

İSDER Tenis Kulübü Antrenörü Bilal Ceral da festivalde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, tüm tenis severler ve sporcuların katılım adına heyecanlı olduklarını ifade etti. Ceral, 1 Temmuz’da başlayacak tenis turnuvasının 8 yaş kategorisinde yaklaşık 40-50 sporcuyla gerçekleşeceğini de bildirdi.

AYDEMİR

İskele Avcılık Atıcılık Kulübü Başkanı Salih Aydemir de Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun geçtiğimiz yıl “Gelecek yıl Trap-Skeet atışlarını kendi poligonumuzda yapacağız” dediğini hatırlatarak, poligonu yaşama geçiren Sadıkoğlu’nu kutladığını belirtti.

Olta ve Zıpkınla Balık Avlama Yarışmasının Karpaz’da doğanın elverdiği şartlarda yapılacağını ve İskele Belediyesi tarafında ulaşım sağlanacağını kaydeden Aydemir, 30 Haziran’a kadar son başvuruların verilebileceğini, 2 Temmuz’da yapılacak yarışmanın Amatör Balıkçılık Tüzüğü’ne uygun olarak yapılacağını açıkladı.

Festival programi için tıklayınız

Editör: TE Bilisim