Kıbrıs Türk İşadamları Derneği'nin ziyarette Meclis Başkanı Bozer'e ilettiği konuların tam metni şöyle:

SN HASAN BOZER
MECLİS BAŞKANI
SN BAŞKAN


Öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz ve bir ay kadar geç ama sizin ve nezninizde tüm meclis ve mecliste bulunan partilerimizin yeni yıllarını bu vesileyle kutlarız .

İŞAD ülkemizin ve halkımızın ekonomik ve sosyal refahını çok önemseyen bir dernektir ve içinden geçilmekte olan bu zorlu süreçten en hızlı ve çok büyük yara almadan geçilmesi için kendi görüşlerini ülkemizdeki tüm siyasi ve idari erk ile paylaşmak arzusundadır. Tüm politik parti ve aktörlerden randevu istemiş, davet almıştır. Bu bağlamda da sizleri ziyaret etmekteyiz.

Ziyaretimizde 2 önemli hususu dile getirerek sizle paylaşmak istemekteyiz.
1. Sistem Değişmelidir : Güzel yarınlar kazanılırken bildik tüm PARADİGMALAR yani STATÜKO yıkılırken yaşanan süreç ve geçilen yollar hep sancılı ve sıkıntılı olmuştur.Biz içinden geçtiğimiz sürece böyle bakıyoruz. Bu yolda değişmesi gerektiğini düşündüğümüz en önemli alet ise mevcut hasta seçim sistemi ve yönetim şeklimizdir. Buna ilaveten siyasi partiler yasası meclis iç tüzüğünün de değişmesi gerekir. Sistemin değişmesinin yeri meclistir. Ve bu noktada size büyük görev düşmektedir. İçinden geçtiğimiz süreçteki kötü yönetim ve halkımızın içine düşürüldüğü bu kısır döngünün mimarı bu sistemtdir. Bu husuların öncelikle tesbit ve kabülünün sonra ise düzeltilmesini yeri ise meclisimizdir.
2. TC-KKTC Ekonomik Program: İşad Türkiye – KKTC arasında imzalanan ekonomik ve mali protokolün bu ülkenin ilerlemesi ve kalkınması yolundaki süreçte çok önemli bir mihenk taşı olduğunun tespitindedir. Ancak tespit ettiği eksiklikler veya anlaşılmayan noktaları açığa çıkartmak ve ülkemizin kendi kendine yeterli sürdürülebilir bir ekonomik ve sosyal devlet yapısına kavuşması yolundaki ilerlemesine katkı yapmak arzusundadır. ANCAK Ekonomik programı sahiplenip gerekliliğini izah ederek halkımızla paylaşabilecek güçlü politik liderliğe ve onun arkasında ise istikrarlı bir yönetime ihtiyaç olduğunun bilincindedir . İŞAD önümüzdeki aylarda başlamasını beklediği ve başarılı olmasının en büyük arzusu olarak gördüğü toplumlararası görüşmelerin bu sefere başarılı olacağının tesbitinden yola çıkarak bu dönemde güçlü bir devlet yapısına kavuşmamız için Anavatan Türkiye ile ekonomik ve politik işbirliğinin önemine bir kez daha dikkat çekmek ister

İşte bu açıdan bugünkü ziyareti önemsiyoruz ve tekrardan bizi Kabul buyurduğunuz için teşekkür ederiz.

Saygılar sunarız

İşad Adına
Metin Şadi

Editör: TE Bilisim