Demokrat Parti-Ulusal Güçler(DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bu akşam toplanan genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu toplantısından, ya hükümet ya da Ulusal Birlik Partisi ile ittifaktan çekilme kararının çıkabileceğini söyledi.

Milletvekilleri, ilçe başkanları, Kadın Örgütü ve Gençlik Örgütü başkanlarının katılımıyla yapılan DP MYK toplantısı saat 19:00’da başladı.

Serdar Denktaş toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, hükümet ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ile yerel seçimlerde ittifaka gidilen Ulusal Birlik Partisi ile sıkıntılar yanında, Güzelyurt bölgesinde parti içinde yaşanan sorunların bu akşamki toplantıda değerlendirileceğini kaydetti. Denktaş, “Merkez Yönetim Kurulu’ndan bir karar üretmesini talep edeceğiz” dedi.

BAŞI ÇEKENLER DİSİPLİNE

Güzelyurt bölgesinde yaşanan parti içi soruna atıfta bulunan Denktaş, şunları ifade etti:

“Bu işin başını çeken 3-5 kişilik bir ekip var. kim oldukları biliniyor. Onlar da değerlendirilecek ve disiplin kuruluna sevk edilecek. Seçim dönemi şantajı alışıla gelmiş bir olaydır. Alışılagelmişi durdurmak, alışılagelmişe kafa tutmak benim gibi her siyasetçinin de görevi olmalıdır. Aksi takdirde iki dudak arasında işe almalar ve iki dudak arasında işten çıkartmalar olağan bir hal haline gelecek. Bunların önüne geçmek zorundayız.”

Hükümetten veya ittifaktan çekilme olasılığının gündemde olup olmadığının sorulması üzerine ise Denktaş, “O da çıkabilir, başka bir şey de” ifadesini kullandı.

Denktaş, toplantının geç saatlere kadar sürebileceğini de ifade etti. 
Editör: TE Bilisim