Girne Amerikan Üniversitesi’nin her yıl düzenlediği geleneksel Kariyer Günleri, bu yıl da büyük ilgi gördü.
Mesleğinin zirvesinde bulunan isimlerin yeraldığı Kariyer Günleri’nde Kıbrıs Gazetesi yazarlarından gazeteci Hasan Hastürer “Gazetecilik ve Kıbrıs’ta Gazeteci Olmak” konu başlığıyla GAÜ Milenyum’da öğrencilerle bir araya geldi.
Açılış konuşmasını GAÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Karakartal’ın yaptığı etkinliğe GAÜ öğrencileri ve ilgililer yoğun ilgi gösterdi.
Konuşmasında Kıbrıs ile Türkiye’deki gazetecilik konusunda kıyaslamalar yapan Hastürer, günümüzde iletişim araçlarının gelişmesiyle gazetecilik kavramının da farklı boyutlarda ele alındığını anlattı.
Gazeteciliğin 24 saat süren bir meslek olduğunu, bu özelliği ile diğer mesleklere göre fark yarattığına dikkat çeken “Gazeteci için mesai her gün 24 saat sürer, gazetecilik hayatın en hızlı aktığı mesleklerden biridir” dedi.
Mesleği gereği dünyanın bir çok ülkesine gittiğini, bir çok konuyu takip ettiğini belirten Hastürer “Bazı meslekler vardır ki hangi ülkede yaparsanız yapın pek farketmez, şartlar neredeyse birbirinin aynıdır. İşte gazetecilik de bu mesleklerden biridir” dedi.




 
Editör: TE Bilisim