UBP kurultayına yönelik 400’den fazla kişiyi istihdam eden hükümetin yıllardır gideremediği sağlık alanındaki personel eksikliği nedeniyle greve gideceklerini açıklayan Hemşireler ve Ebeler Sendikası, CTP-BG’yi ziyaret ederek destek istedi. Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’ndan bir heyet, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'nu bu sabah ziyaret ederek sağlık alanında yaşanan sorunları aktardı. Ziyarette konuşan Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, yaşanan kadro yetersizliği konusunda hükümeti yıllardır uyardıkları halde sorunlara çare üretilmediği için Pazartesi’den itibaren greve gideceklerini açıkladı.
Başbakan İrsen Küçük ve Maliye Bakanı Ersin Tatar ile yaptıkları görüşmelerde yaşadıkları kadro eksikliklerini dile getirdiklerini belirten Köse, aldıkları cevabın ekonomik sıkıntılardan dolayı istihdam yapamayacakları olduğunu ifade etti.

ÇALIŞANLAR İNFİAL İÇİNDE
Hükümet yetkililerinin sağlık alanında yaşanan kadro eksikliklerinin giderilmesi yerine kurultay hesaplarıyla 400 kişiden fazla insanın devlete istihdam edilmesi karşısında sağlık çalışanlarının büyük bir infial içerisinde olduğunu dile getiren Köse, bu vurdumduymazlık karşısında greve gitmekten başka çarelerinin kalmadığını vurguladı.
Yapacakları grevden sadece Başbakan İrsen Küçük'ün etkilenecek olmuş olsa bunu bir yıl öncesinden yapacaklarını belirten Köse, "Yapılacak grevden halkımız etkilenecek ama bir yıldır sabırla bekliyoruz. Sorunlarımızın giderilmesi yerine koltuk uğruna yapılanları görünce elimizden başka bir şey gelmiyor. Mecburen grev yapacağız" dedi.

UBP Hükümeti'nin popülist yaklaşımlar içerisinde Girne Akçiçek Hastanesi'nde yeni servis açtığını ifade eden Köse yeterli çalışanı olmadığı için açılış töreninden bir saat sonra servisin kapısına kilit vurulduğunu hatırlattı.

YORGANCIOĞLU: BAŞBAKAN KENDİ KOLTUĞUNUN DERDİNE DÜŞTÜ

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise Başbakan İrsen Küçük'ün halkın sorunlarına karşı duyarsızlığından dolayı çok kez sınıfta kaldığını ifade ederek, "Başbakan kendi koltuğunun derdine düşüp halkın sorunlarına kulak tıkadı" dedi.

UBP Hükümeti'nin kurultay uğruna devlete istihdamlar yaparak Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladıkları ekonomik programla da ters düştüklerini söyleyen Yorgancıoğlu, "Ülke yangın yerine dönerken bu efendilerin tek derdi o koltukta nasıl oturacaklarının hesabını yapmaktır" dedi.
Parti içi iktidar kavgası yüzünden sağlık alanında yapılması gerekenlerin yapılmamasının bedelini çalışanların ödediğini dile getiren Yorgancıoğlu, "Ülke bugünkü düştüğü kötü durumda hiç olmamıştı" dedi.
Editör: TE Bilisim