Girne Kalesi içindeki Batık Gemi Müzesi’nin, dünyanın en büyük seyahat sitelerinden kabul edilen “Tripadvisor” üyeleri tarafından 4.5 puanla 2012 yılının “Müze Dalında Yılın En İyileri” arasına girerek Tripadvisor sertifikası aldığı bildirildi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Tripadivsor sertifikası tamamen birbirinden bağımsız gezginlerce verilen puanlamalarla belirlenen müzelere veriliyor.

Açıklamada, Tripadvisor sertifikasının 2012 yılının Aralık ayında gönderilen Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtilerek, sertifikanın Batık Gemi Müzesi’nde yerini aldığı kaydedildi.

“PAHA BİÇİLMEZ”

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Ünal Üstel’in Tripadvisor tarafından gönderilen sertifikanın paha biçilmez olduğuna işaret ederek, “Bu sertifika tarihi kalemizi gezen ve sadece özgür iradeleriyle orayı beğenen gezginler tarafından bize verildi. Bu gerçekten çok önemli bir adımdır” dedi.

“Bu tip olaylarla ülkemiz tanınıyor kültürel mirasımız, eşsiz kumsallarımız, misafirperver sevecen ve cana yakın duruşumuzla bir turizm beldesi olarak yavaş yavaş keşfediliyoruz, bunun önemi yadsınamaz” diyen Üstel, KKTC’nin “North Cyprus” markasıyla tanınmak, turizmin büyüyerek ülkeye katma değer sağlaması amacıyla bakanlık olarak çalıştıklarını, bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Ünal Üstel, “Buna benzer sevindirici gelişmeler yegane gurur kaynağımızdır” diyerek devam ettiği açıklamada, www.tripadvisor.com.tr sitesinin otel, tatil köyü, konukevi, tatil, seyahat ve tatil paketi, seyahat rehberi ve daha fazlası hakkında bilgi veren bir site olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim