GAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya’da çeşitli temaslarda bulunan Vehbi, GAÜ’nün 200'e yakın anlaşmasına bir yenisinin daha eklendiğini belirterek “Girne Amerikan Üniversitesi, öğrencilerinin dünya vatandaşı olma fırsatıyla birlikte uluslararası eğitim vizyonuna uygun olarak aralarında study abroad (yurt dışında öğrenim) de olmak üzere, çeşitli anlaşmalar imzalayarak genişlemesine devam ediyor” dedi.

Vehbi, aynı zamanda Amerikan Üniversitesi’nin 3 kıtaya yayılan kampusları ile birlikte bir dünya vatandaşı olma vizyonunun yanında, anlaşmalı oldukları üniversiteler ile de hedeflerine ulaşabilmeleri adına atılan akademik adımların öğrenciler için çok önemli olduğunu vurguladı.

İmzalanan işbirliği anlaşmasının yanı sıra GAÜ ile birlikte belli programlarda ortak hareket eden bir üniversiteye bağlı 3 öğrencinin sorumlu olduğu doktora jürisine de katılan Asım Vehbi ve Sualp Davut, akademik hayata geçiş yapan öğrenciler için de GAÜ’yü temsil etti.

Temaslarına Helsinki'ye geçerek devam edecek olan Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Can Kasapoğlu ile birlikte bir devlet üniversitesi olan Finlandiya Savunma Üniversitesi’nde NATO ile ilgili  kabul edilen ortak makale sunumunu gerçekleştireceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim