Girne Araştırma Enstitüsü heyeti, ziyaretlerinde, yerel yönetimlerle ilgili olarak yürüttükleri çalışma hakkında Bakan Evren’e bilgi verdiler ve işbirliği olanaklarını görüştüler.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi başkanlığındaki heyet, Evren’den, çalışmalarını bilgi aktarımı ve görüşler ile desteklemesini talep etti.

Ziyarette konuşan Asım Vehbi, yerel yönetim sorunlarının çözümlenmesi halinde, KKTC yurttaşlarının ve ülkemizde bulunan turist ve öğrencilerinin yaşam kalitesinin yükseleceğini ve Kuzey Kıbrıs’ın gerçek anlamda bir turizm ve eğitim adası olabileceğini ifade etti. Vehbi, yerel yönetimlerin nasıl olması gerektiği ile ilgili çalışmalarına bu düşüncenin kaynaklık ettiğini de kaydetti.

EVREN

İçişleri Bakanı Evren ise, bürokrasideki yoğun iş temposuyla geleceğe dönük araştırmalar yapmanın ve yenilikçi kararlar almanın kolay olmadığını, bu nedenle bu gibi araştırmaların ülkemizdeki çeşitli sorunlara alternatif çözüm yolları üretmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Evren, karar vericilerin bu tür araştırmalardan yararlanması halinde toplumsal sorunlara çözüm üretmenin daha kolay olacağını da vurguladı ve yerel yönetim araştırması ile ilgili durumu değerlendirerek enstitüye ellerinden gelen yardımları yapacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim