İçişleri ve Çalışma eski Bakanı Sn. Aziz Gürpınar bakanlık görevinden ayrılır ayrılmaz, Yakın Doğu Üniversitesi’nde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü’ne müdür yapılarak hemen reklamlara başlamıştır.

Bakan olduğu dönemde iş cinayetlerinin, kaçak çalışmanın, kayıtsız ekonominin önüne geçemeyen, işyeri denetimlerini yeterince yapmayan, sendikalaşma ile ilgili düzenlemeleri aklına getirmeyen eski bakan şimdi karşımıza geçip, Yakın Doğu Üniversitesi’nin reklamını yapmaktadır. Sn. Gürpınar reklam yaparken, kaçak işçi çalıştıran bir üniversitenin inşaatında çalışan bir emekçi de inşaattan düşüp ölmektedir. Bu da gösteriyor ki, bu iş cinayetlerinin sorumlusu sermaye ile işbirliği yapıp kendini sosyalist diye gösteren Sn. Gürpınar gibi rejim bekçileridir.

Sn. Gürpınar öncelikle şu sorulara cevap vermelidir;

1-      Bakan emeklisi olarak maaş almaya devam ederken YDÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü’nün müdürlüğe gelmenizde sizi cezbeden maaş ne kadardır?

2-      Mimoza otelin Yakın Doğu Üniversitesi’ne verilmesi sizin bakan olduğunuz dönemde mi gerçekleşti?

3-      İş güvenliği ve sağlığının hayata geçmesinin en önemli ayağı sendikalaşma olduğuna göre, neden sendikalaşmanın gerçekleşmesi için yasal zemin hazırlamaya hiç girişmediniz?

4-      Bakan olduğunuz dönemde Yakın Doğu Üniversitesi’nde görev yapan öğretmen ve akademisyenlere ödenen maaşlar asgari ücretin üzerinde iken sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının asgari ücret üzerinden yapılmasına göz yumarak sosyal sigortalar kurumunun çalınmasına neden sesinizi çıkarmadınız?

5-      “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile özel şirketlerde uzman bulundurulması yasal zorunluluktur” diye açıklama yaparak Yakın Doğu Üniversitesi’ne müşteri toplamayı görev biliyorsunuz. Bu yasayı enstitünüze müşteri toplamak için mi geçirdiniz?

6-      Şu anda maaş aldığınız üniversite de kaç tane sendikalı çalışan var? Bir eski çalışma bakanı olarak bundan hiç mi rahatsızlık duymuyorsunuz?

7-      Çok övündüğünüz yerli istihdamı destek fonundan, bakan olduğunuz dönemde Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaç milyon TL aktardınız?

Sn. Gürpınar bu soruları çoğaltmak mümkündür. Ancak sizin bu sorulara verecek yanıtınız ve cesaretiniz var mı? Çünkü siz ve sizin gibilerin yarattığı bu köle düzeninde patronlara hizmet ettiğiniz sürece iş cinayetleri devam edecek siz de bunun üzerinden reklam yapıp, Yakın Doğu Üniversitesi’ne müşteri toplamak için çığırtkanlığı sürdüreceksiniz.

Bilesiniz ki, iki elimiz yakanızdadır.

                  Saygılarımızla,                                                                                 

 

Şener Elcil

                                                                                                            KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim