Ercan Havalimanı ihalesini 4 yıl önce alan Taş Yapı’nın patronu Turanlı, “KKTC için 38 yıl kambur olan Ercan’ı ayağa kaldırdık” dedi

Ercan Devlet Havalimanı'nın imtiyaz haklarını devralan Taşyapı&Terminal (T&T), ciro paylaşımının ilk taksidi olan 14.2 milyon TL'nin ardından önceki gün de 30 milyon 915 bin TL daha ödeme yaptı. T&T 40 gün ve devamındaki üç ayı kapsayan dönem için devlete toplam 45 milyon 85 bin TL ödemiş oldu.

VERGİ REKORTMENİ OLDU

Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'e konuşan Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Ercan'ın ihalesini 4 yıl önce 250 milyon euro karşılığında 25 yıllığına almıştı. Ercan Havalimanı'nın 38 yıl boyunca KKTC'nin üzerinde kambur olduğunu belirten Turanlı, "2013'te yapılan ihaleden sonra alanda önemli düzenlemeler yaptık. Son iki yılda KKTC'de vergi rekortmeni oldum. İki yılda devlete 17 milyon euro vergi ödedim" dedi. Hem siyasetçilerin hem de oradaki bürokratik oligarşinin Türkiye'yi 40 yıl boyunca kemirdiğine tanık olduklarının altını çizen Emrullah Turanlı, "Ercan ihalesini almamı bir türlü kabullenemediler. Yıllarca kendilerine bir hortum düzeni kurmuşlar. Bu düzeni bitirdiğim için bana kan kusturuyorlar" dedi.

DEVLET GÜNLÜK DENETLİYOR

Devletin, işletme sözleşmesi gereği, mali olarak kurumu denetleyebildiğine işaret eden Turanlı, "Bu nedenle, üç aylık dilimler halinde yapılacak dört ödemenin ardından, devlet kesin hesapları inceleyerek 'mahsuplaşma' sistemiyle kesin hesaplaşma yapılacak. Ercan Havalimanı'nda T&T'nin faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Sözleşme gereği, kamu, Haziran 2018'e kadar T&T'nin gelirlerini denetleyebilecek. Kira sözleşmeleri ve turizm gelirleri ise, devlet tarafından şeffaf bir şekilde günlük denetlenebiliyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim