Cumhuriyetçi Türk Partisi –Birleşik Güçler (CTP-BG), yıllık olağan Ocak kongrelerini çerçevesinde, Güzelyurt İlçesine bağlı Aşağı Bostancı, Aydınköy ve Yayla Ocak kongrelerini de yaptı.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Burhan Eraslan, Güzelyurt İlçesine bağlı ocak kongrelerinde yaptığı konuşmalarda Güzelyurt’un hem iç hem de dış göç tehdidi altında olduğunu savundu.

UBP’nin uygulamaları nedeniyle ülkede tüm sektörlerde tam bir iflasın yaşandığını, Güzelyurt ilçesinin ise bu olumsuz koşullardan katmerli bir şekilde etkilenmekte olduğunu ileri süren Eraslan, Güzelyurt’un bu nedenle hem iç hem de dış göç vermekte olduğunu ve ilçenin nüfusunun sürekli azaldığını iddia etti.

Bu durumun ciddi bir tehlike olduğunu da kaydeden Eraslan, UBP’li hükümetlerin bu olumsuz gidişe çare üretmekten çok uzak olduğunu belirterek, “Ülkeyi batıranların, emekçi halkımızı perişan edenlerin Güzelyurt’a verebilecekleri hiçbir şey yoktur” ifadelerine yer verdi.

Eraslan, Güzelyurt ilçesinin içine sürüklendiği girdaptan ancak ve ancak bütünlüklü projelerle çıkılabileceğini belirterek, “Güzelyurt’un müreffeh geleceği, UBP’nin iktidardan gidişindedir” dedi.

Gerçekleşen kongrelerde yapılan seçimler sonucunda Aşağı Bostancı Ocak Örgütü Başkanlığına Zafer Çağoğlu, Aydınköy Ocak Örgütü Başkanlığına Doğay Özgünan ve Yayla Ocak Örgütü Başkanlığına ise Kemal Özgür Kamber getirildi. 
Editör: TE Bilisim