Taksicilerin eylemlerine neden olan Turistik T izni verilmesi Mecliste gündem oldu.

Konuyu güncel konuşmayla Meclis kürsüsüne taşıyan CTP milletvekili Biray Hamzaoğulları, taksicilerin isyanının 9 artı 1 koltuklu otobüs kategorisindeki araçların 2 koltuğunun sökülerek 6 koltuklu taksi konumuna getirilerek otellerden turist taşınması olduğunu söyledi.

Bu noktada Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ü eleştiren Hamzaoğulları, sorunun da taksi kategorisine getirilen 9 artı 1 araçlara çok fazla T izni vermesinden kaynaklandığını kaydetti.
Hamzaoğulları, 9 artı1 araçlara verilen çok sayıda turistik T izni nedeniyle taksicilerin iş yapamaz noktaya geldiğini, iş yapamayan taksicinin araç kalitesini yükseltemediğini ve bu nedenle de otellerden yolcu alamadıklarını ifade etti.

Eleştirileri yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise taksici eyleminin başını çekenlerle ilgili iddialar ortaya attı.
Dürüst, “eyleme çıkan ve işin başını çeken taksiciler arasında acaba kaç tane turistik T izni alan vardır? Bu kişiler arkadaşlarına bu durumlarını açıkladılar mı? Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay’ın kişisel talepleri nelerdir? UBP’li olup T izni kurulunda üye olmak isteyip de olamayan Murat Karalar’ın talepleri nelerdir? Bunları hep açıklayacağım. İçişleri bakanlığına da Birleşik Taksiciler Birliği’nin yasallığının ne boyutta olduğunu soracağım” dedi.

Diyalog için kapılarının herkese açık olduğunu ancak bireysel çıkarlar değil zümresel çıkarlar için eylem yapılmasının doğru olacağını belirten Dürüst turistik T izin konusunu kendisinin başlatmadığını, taksicileri direkt olumsuz etkileyen 9 artı 1 araçlara bu izinlerin artık verilmediğini de vurguladı.

Bakan Dürüst, denetim eksikliği olduğunu belirtti ve kaçak taksiciliğin önüne geçme noktasında üzerinde çalışılan yeni yasada acı reçeteler olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim