Tarım Dairesi 11-17 Mayıs 2018 tarihleri arasında ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı. İthal ve yerli ürünlerden numune alınarak Devlet Laboratuvarında yapılan analizler neticesinde çıkan sonuçlar Avrupa Birliği’nde kullanılan Pestisit Limitleri çizelgesinde değerlendirilerek aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir.

İthal ürünlerden Çeri Domates, Elma Çeşitleri, Çilek, Biber Çeşitleri,Acı Kırmızı Pul Biber ,Kiraz, Beyaz Üzüm,Armut Çeşitleri ve Susam olmak üzere 28 numunede 28'i temiz olup hiçbir numunede limit üstü kalıntıya rastlanmamıştır.

Yerli ürünlerden Domates, Karpuz, Fasulye, Salatalık, Biber Çeşitleri, Golyandro, Pancar, Patlıcan,Üzüm, Patates ve Böğrülce olmak üzere 22 numune de 19'u temiz olup sadece 3 numunede limit üstü kalıntıya rastlanmıştır.

Mağusa’da Domates üretimi yapan Fatma Gül Aykut ve Osman Şeker'e ait Domates, Güzelyurt’ta Ayşe Canlısoy'a ait Böğrülce de yapılan analiz sonucu limit üstü çıkmasından dolayı ürünlerin hasadı bir sonraki analize kadar durdurulmuştur. 

Editör: TE Bilisim