Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun UBP’li Üyesi Kemal Deniz Dana’nın karşı çıkışına ve Bankalar Mukayyitliği ile Hükümet Protokolü’ne aykırı olduğunu bildirmesine rağmen Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulaş ve bazı üyelerin onayıyla 5 kişinin sözleşmelerinin uzatılması, Dana’nın Koop Ticari Levazım’dan istifasını getirdi.

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu bugün toplanarak iştiraklerden Koop Ticari Levazım’da sözleşmeli çalışan 5 personelin sözleşme sürelerinı uzattı. Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’na UBP kanadından atanan üye Kemal Deniz Dana’nın Yönetim Kurulu toplantısına, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun'la birlikte bir görevde olması nedeniyle geç katılacağını bildirmesi ve kendisini beklemeleri talebine rağmen Dana’nın katılımı olmadan gerçekleştirilen toplantıda iştiraklerden Koop Ticari Levazım’da (Zirai Levazım, Makine ve Gıda Pazarlama Kooperatifi Ltd.) görevli 5 sözleşmeli personelin sözleşmelerinin uzatılması karşısında Kemal Deniz Dana’nın Koop Ticari Levazım’dan istifa ettiği öğrenildi.

Gelişmeleri değerlendiren UBP adına görevli Avukat Hasan Yücelen, Kemal Deniz Dana’nın istihdamların Kooperatif Mukayyitliği’nin onayı olmaksızın yapılamayacağını bildirdiğini ve bunun hükümet protokolüne de aykırı olduğunu ifade ettiğini ancak yönetim kurulunun Dana’yı beklemeden toplantıya geçerek, kararı ürettiğini kaydetti.

Dana bilgisayarı aldı

Avukat Yücelen, Kemal Deniz Dana’nın Yönetim Kurulu’nun toplantısı sonrasında Kooperatif Merkez Bankası’ndaki bilgisayarı aldığını ancak Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ulaş’ın güvenliği çağırarak, Dana’nın bankadan çıkarılması için girişim yaptığını da vurguladı.

Avukat Yücelen, Kemal Deniz Dana’nın Koop Ticari Levazım’dan istifasının yanı sıra Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifasını da diğer UBP’li üyelerle birlikte değerlendirmeye aldığını da sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim