Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren (Şubat 2013) Lisansüstü programlara kayıt yaptıracak KKTC kamu çalışanlarına ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden yüzde 20 indirim yapılacağını duyurdu.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, tüm Yüksek Lisans ve Doktora programlarında eğitim hakkı kazanacak olan kamu çalışanlarına uygulanacak indirim ile kamuda çalışan kişilerin kişisel gelişimine ve dolayısıyla ülkenin genel insan gücünün gelişimine katkı konulmasının hedeflendiği kaydedildi.

DAÜ Rektörlüğü bu proje ile, “üniversitelerin evrensel anlamda üç temel misyonu olan eğitim - öğretim, araştırma – geliştirme ve topluma hizmet bağlamında önemli bir sosyal projeyi hayata geçirmeyi ön görüyor”.

Söz konusu uygulama 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren hayata geçirilecek ve başvurular 26 Ocak tarihine kadar devam edecek.

DAÜ’de 17 Doktora, 26 Tezli Yüksek Lisans ve 21 Tezsiz Yüksek Lisans programı olmak üzere toplam 64 farklı Yüksek Lisans ve Doktora programı bulunuyor.

Editör: TE Bilisim