Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) başlatılan AVM için inşaat izinlerinin alınmadığını, Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu da hazırlanmadığını belirterek, inşaatın derhal durdurulmasını talep etti.

Yazılı bir açıklama yapan Tulga, halkı bilgilendirme zorunluluğu olmasına rağmen, bunun da yapılmadığını kaydetti.

“Bir eğitim kurumunun yasaları hiçe sayması, bölgede tekelciliğe soyunması ve esnaf ile zanaatkarlarla haksız rekabete girişmesinin dikkat edilmesi gereken bir durum” olduğunu belirten Tulga, üniversite içerisine yapılması planlanan AVM’nin, Gazimağusa bölgesi esnafının mali durumunu daha da bozacağını iddia etti.

Tulga açıklamasında, “Tüm gelişmiş ülkelerde AVM’lere ilişkin tedbirler alınırken, birçok ülkede yasaklanırken, ülkemizde hızla artan sayıda ve sonu belirsiz bir şekilde AVM’lerin açılıyor olmasına Esnaf ve Zanaatkarlar Odası olarak şiddetle karşıyız” ifadelerini kullandı.

Tulga, kaçak inşaatın derhal durdurulmasını talep ederek ilgili tüm kurumları, belediye ve inşaat encümenini göreve çağırırken, tepkilerinin kulak arkası edilmesi halinde bu duruma sessiz kalmayacaklarını ekledi. 
Editör: TE Bilisim