Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ), Kıbrıs Sanat Derneği ile işbirliğinde Türkiye’den de bazı liseler ile üniversitelerin katılımıyla çok sesli koro konseri gerçekleştirildi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, DAÜ ile Kıbrıs Sanat Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen “Koro Günleri ve Çalıştay Projesi” kapsamındaki bir haftalık yoğun çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın ardından Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda koro şefi Mete Gökçe yönetiminde çok sesli koro konseri yapıldı.

Konserde, Türkiye’den Ankara, Eskişehir, Denizli Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri öğrencileri, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Koro Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Mete Gökçe ve öğrencileri ile Kıbrıs Sanat Derneği Otello Çoksesli Korosu yer aldı.

Proje sanat yönetmenliğini Kıbrıs Sanat Derneği Othello Çoksesli Koro Şefi Erkan Dağlı’nın yürüttüğü konser, geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Türk koro müziğine 1960 yıllarından itibaren büyük emekleri geçen ünlü Alman Koro Şefi Walter Strauss için gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Konserde açılış konuşmasını gerçekleştiren Kıbrıs Sanat Derneği Othello Çoksesli Koro Şefi Erkan Dağlı, DAÜ işbirliği ile düzenlenen etkinlikte amacın; genelde KKTC’yi özelde ise Othello’nun şehri olan Gazimağusa kentini ve DAÜ’yü tanıtmak olduğunu belirtti.

Dernek Başkanı Aytaç Çağın da, KKTC’de ilk defa böyle büyük bir projeye imza atıldığını ifade ederek, bu projenin bir açılış olduğunu, DAÜ’nün göstereceği ışık, yol ve yardımlar ile ileride daha da güzel projelere imza atacaklarına inanç belirtti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ise, üniversitelerin görevinin sadece akademik faaliyet yürütmek olmadığını, aynı zamanda kültürel faaliyetlere katkı koymanın üniversitelerin görevleri arasında olduğuna dikkat çekti.

Öztoprak, DAÜ’nün akademik işler yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif olaylara her zaman destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini kaydetti.

Konsere Cumhurbaşkanının eşi Meral Eroğlu, Gazimağusa milletvekilleri, Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, DAÜ VYK Başkanı Dr. Özkan Korun ile bazı komutanlar katıldı.

Editör: TE Bilisim