DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre toplamda 17 Doktora, 26 Tezli Yüksek Lisans ve 21 Tezsiz Yüksek Lisans programına öğrenci kabul edilecek. Yapılan açıklamada ayrıca yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans derecesine, doktora programlarına başvuracak adayların ise yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca programlara başvuruda bulunacak adayların İngilizce düzeylerini gösteren TOEFL veya dengi bir sınav sonuç belgesi sunmaları beklenmektedir. DAÜ İngilizce Yeterlik koşullarını sağlayacak geçerli bir belge sunamayan adaylar 7-8, 14-15, 21-22 Şubat 2013 tarihlerinde İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan iki aşamalı İngilizce Yeterlik Sınavı’na alınacaktır.

Başvuruların en geç 26 Ocak 2013 tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceği belirtilen açıklamada başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin Enstitü Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 630 1157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 365 3644) alınabileceği ifade edildi.

Başvuruda bulunulabilecek Lisansüstü Programlar şu şekilde açıklanmıştır:

Mühendislik Fakültesi:
Elektrik – Elektronik Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Makine Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans.

Mimarlık Fakültesi:
Mimarlık Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, İç Mimarlık Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans, Kentsel Tasarım Tezli Yüksek Lisans.

Fen ve Edebiyat Fakültesi:
Fizik Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Kimya Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Matematik Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Türk Dili Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans, Gelişim Psikolojisi Tezsiz Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans.

Eğitim Fakültesi:
İngiliz Dili Eğitimi Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans, Okul Öncesi Egitimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans.

İşletme ve Ekonomi Fakültesi:
Ekonomi Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Finans Doktora, İşletme Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Pazarlama Yönetimi Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans.

Turizm Fakültesi:
Turizm İşletmeceliği Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans.

Hukuk Fakültesi:
Hukuk (Türkçe) Tezli Yüksek Lisans.

İletişim Fakültesi:
İletişim ve Medya Çalışmaları Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Tezsiz Yüksek Lisans.

Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu:
Bilişim Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans

Uzaktan Eğitim Programları:
e-Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans, e-Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans.

Editör: TE Bilisim