Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. İslam Zirvesi Konferansı için Mısır'ın başkenti Kahire'de.

İİT Üyesi devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirvede, KKTC de Cumhurbaşkanı seviyesinde temsil ediliyor.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, zirve vesilesiyle üye ülke temsilcleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı sekreteryasıyla çeşitli temaslarda bulunacak.

KKTC İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantı ve faaliyetlerine 2004 yılında İstanbul'da yapılan Dışişleri Bakanları toplantısında alınan karar uyarunca Kıbrıs Türk Devleti adı altında katılıyor...

KKTC ayrıca son dönemde İslam İşbirliği Teşkilatı sekreteryası ile ilişkilerde yaşanan önemli gelişme uyarınca, İİT çerçevesinde düzenlenen çeşitli etkinliklere ev sahipliği de yapıyor.

Eroğlu, zirve vesilesi ile yapacağı temasların, KKTC'nin üye ülkelerle var olan ilişkilerin geliştirilmesine katkı koyması bekleniyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın en yüksek seviyeli toplantısı olan İslam Zirvesi Konferansı'nda, KKTC ile ilgili olarak alınacak "Kıbrıs'ta Durum" başlıklı kararla ülkeye uygulanan haksız izolasyonların kaldırılması yönünde somut adımlar atılması ve üye ülkelerin KKTC ile ikili ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde çağrıda bulunulması bekleniyor.

Eroğlu ve beraberindeki heyeti Kahire Havalimanı'nda, TC Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve üst düzey Mısırlı devlet yetkilileri karşıladı.

Zirve yarın sabah saat 11.30'da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'na, Özel Temsilcisi Osman Ertuğ, Dışişleri Bakanlığı İİT ile İlişkilerden Sorumlu Müdürü Kemal Köprülü, Dinişleri BaŞkanı Talip Atalay ile müzakere heyeti üyesi Güneş Onar eşlik ediyor.

Bu arada, Rum-Yunan lobisinin Cumhurbaşkanı'nın Kahire ziyaretini ve temaslarını engellemek için gösterdiği çabaların başarısız olduğu kaydedildi.
Editör: TE Bilisim