Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD’de Mayıs ayında yapılacak bilim olimpiyatlarına katılacak Azerbaycanlı öğrencileri kabul etti.

Olimpiyatlara katılacak öğrencilere Bakü Eğitim Ofisi Görevlisi Yakut Mamadova eşlik etti.

Olimpiyatlara katılacak toplam 45 öğrenci 15 kişilik gruplar halinde DAÜ ile Azerbaycan arasındaki protokol uyarınca hazırlıklarını KKTC’de sürdürüyor.

Bakü Eğitim Ofisi Görevlisi Yakut Mamadova, Azerbaycan’dan selamlar ileterek, öğrencilerin uluslararası bir olimpiyata hazırlanmak için DAÜ’ye geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ve DAÜ yetkililerine sağladıkları imkanlar nedeniyle teşekkür eden Mamadova, Eroğlu’na hediye takdim etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, geleceğin alimlerini KKTC’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, öğrencilerin kuracağı yakın ilişkiler çerçevesinde gelecekte Azerbaycan KKTC ilişkilerinin daha da yakın olacağına inandığını ifade etti.

Olimpiyatlara hazırlanmak için KKTC’ye gelen 45 öğrencinin zeki ve çalışkan olmaları nedeniyle seçildiğini anımsatan Eroğlu, ABD’deki olimpiyatlara katılmak üzere seçilecek 5 öğrenciye de başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim