Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Gazimağusa milletvekili adayları Mutluyaka ve Güvercinlik köylerini ziyaret etti.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette İlçe Başkanı Erkut Şahali, CTP-BG eski Genel Başkanı ve Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer ve Genel Sekreter Asım Akansoy birer konuşma yaptı.

Şahali, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ‘dediğim dedik’, ‘çaldığım düdük’ tavırlarıyla halkı fakirliğe sürüklediğini, demokrasi dışı uygulamalarla yurttaşlar arasında eşitsizlik yarattığını ifade etti.

Soyer ise konuşmasında CTP’nin 28 Temmuz için hazırladığı programa dikkat çekerek, programın mevcut durumla ilgili tespit yapan ve çözüm önerisi sunan bir çalışma olduğunu belirtti.

Genel Sekreter Asım Akansoy, halkın sadece seçim döneminde sandığa gitmesinin demokrasi olmadığını belirtti, halkın siyasileri sürekli olarak sorgulaması gerektiğini vurguladı.

Akansoy, toplum olarak yeni ve güçlü bir devlet anlayışına ihtiyaç olduğunu, yolsuzlukların üzerinde gidilebilmesi için hukuk sisteminin güçlenmesini ve kamunun işlevinin artması için reform yapılması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim