Mustafa Çetereisi Gündem Kıbrıs'a yaptığı açıklamalarda ayrıca "Soygunda adı geçen kardeşim kesinlikle böyle bir suç işleyebilecek yapıya, karaktere veya imkâna sahip bir insan değildir. Fakat ismini vermek istemediğim teşkilattaki bazı arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre; kardeşim gözaltına alındıktan sonra, gece baş aşağı bir kör kuyuya sarkıtılıp tehdit edilerek bu ifade alınmış." ifadelerini kullandı.

Moldova'da olduğunuz iddia ediliyor, bu olayın gerçeklik payı var mı?

Mustafa Çetereisi: "Polis teşkilatının âdil olmamasından ötürü daha adaletli davranılan ülkeleri tercih etmek zorunda bırakıldım. Bir kişiyi yargılamadan suçlu bulundu diye açıklama yapan bir teşkilatımız var malesef."

Kısa bir süre önce sosyal medya hesabından Moldova'da olduğunu paylaşmışsın, bu konunun doğruluk payı nedir? Yoksa senin adına sahte bir profil hesabı açılarak bu şekilde paylaşımlar mı yapıldı?

Mustafa Çetereisi: "En başta şunu belirtmek isterim ki tehditvari açıklamayı ben yazmadım. Öğrendiğime göre evimde yaptıkları arama esnasında sosyal medya hesabıma ilişkin şifremin yazılı olduğu defterden şifre öğrenilmiş ve sosyal medya hesabım Polis tarafından takip ediliyormuş. Bunu anlamamın ardından sosyal medya hesabımın şifresini değişip, benim adıma yapılan açıklamaları sildim."

KKTC'ye dönmeyi düşünüyor musun?

Mustafa Çetereisi: "Evet. Tabii ki ülkeme döneceğim. Ancak şu an Polis teşkilatının âdil olduğundan söz etmek imkânsız. Bu âdil durumun sağlandığına inandığım gün ülkeme döneceğim."

Yapılan soygunla senin, kardeşinin veya adı geçen diğer kişilerin ilgisi olmadığını söyleyebilir misin?

Mustafa Çetereisi: "Soygunda adı geçen kardeşim kesinlikle böyle bir suç işleyebilecek yapıya, karaktere veya imkâna sahip bir insan değildir. Fakat ismini vermek istemediğim teşkilattaki bazı arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre; kardeşim gözaltına alındıktan sonra, gece baş aşağı bir kör kuyuya sarkıtılıp tehdit edilerek bu ifade alınmış."

ÇETEREİSİ'NDEN BOMBA İDDİA

 Soyguna ilişkin bir bilgiye sahip misin? Soygunu kimin yaptığı hakkında bizimle paylaşabileceğin bilgin veya iddian var mı?

Mustafa Çetereisi: "Bana göre esas sorgulanması gereken soruşturmanın başındaki Polis Müdürü ve soyulan banka memurunun kardeşidir."

"Sizce bu kadar kolay mı önü kesilmiş bir arabadan parayı alıp kaçmak, para almaya çalışılırken hiç kimse müdahale etmemiş mi? Ayrıca bir kiralık araçla para taşındığını, ve ne zaman taşındığını araçta parayı taşıyan kişiler söylemedikten sonra o arabada para taşındığını kim bilebilir?

"Ayrıca araçta parayı getiren kişinin kardeşi Güzelyurt Adli Şuba Amiri olursa bu soruşturma salimen yürütülebilir mi, Neden bu kadar gün bulunamadıktan sonra kurban seçilerek suç ona yıkılıyor?"

"Bütün bunların yanında, mafya teşkilatı gibi yönetilen bir teşkilatta, bu teşkilatın başındaki kişinin olayda parmağı olup olmadığı neden sorulmuyor?"

Konuyla ilgili eklemek istediğiniz başka birşey var mı?

Mustafa Çetereisi: "Gazetecilere neden konuştuğum gerekçesiyle Polis Genel Müdürü'nün emri tarafından şu an ameliyatlı annem, kalp hastası babam ve tüm kuzenlerim polis tarafından sorgulanıyor."

"Sizlerden ricam, lütfen tarafsız davranarak herşeyi kamuoyuna duyurunuz."

Konuyla ilgili yaptığı çok ciddi açıklamaların ve iddialarından ardından, bütün bunların gerçeklik payını ve bunların ispatını nasıl yapacağını sorduğumuz Mustafa Çetereisi, "Söylediklerim ve yaptığım bütün iddiaları Avukatım Tekin Söylemez Bey'e de aynen aktardım. Dilerseniz kendisiyle de irtibata geçerek konu hakkında bilgi alabilirsiniz." dedi.

Konu ile ilgili iletişime geçtiğimiz Avukat Tekin Söylemez de, sosyal medya hesabını kullanan kişinin Mustafa Çetereisi olduğunu doğruladı. Söylemez, soygun zanlısı olarak aranan Çetereisi’nin aleyhinde getirilen suçlamaların altının boş olduğunu ve Polis Teşkilatı’nın sunduğu delillerin zanlının tutuklanması için yeterli olmadığını belirtti.
Editör: TE Bilisim