UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, renkli mazot konusunun çok konuşulduğunu fakat ülkede bunun denetiminin yapılamayacağından dolayı uygulamaya geçilemediğini söyledi.

Patatesin fiyatının yükselmesinin bir önceki hükümetten kaynaklandığı yönündeki söylemleri de eleştiren Çavuşoğlu, bu ülkede patatesin ithal edilmesi için teşvik verdiklerini kaydetti.

Patatesin uygun yerden ithal edilebileceğini dile getiren Çavuşoğlu, hükümetin burada amatörce davrandığını ileri sürerek, patates ithalinin işin ehlileri tarafından yapması gerektiğini belirtti.

Bakanlığı ne yaptığını gerçekten çok merak ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, hiç kimse bir bakan bu kadar anlayışlı davranmadığını dile getirerek, Bakanın hale daha hata yapmaya devam ettiğini kaydetti.

Tarım Bakanlığı bütçesinin artmadığını görmenin kendilerini strese soktuğunu söyleyen Çavuşoğlu, bütçedeki rakamın yukarıya çıkmaması halinde 2019 yılına giremeyeceklerini savundu.

Ülkeyi patatessiz ve arpasız bırakan bir bakanın normalde istifa etmesi gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, bu kadar kıtlıkla geçirilen bu sürenin hiç kimseye bu kadar tolerans sağlanmadığının da bilinmesini istedi.

Çavuşoğlu, hükümet programı ve bütçesinde geçmiş yıllarda uygulanan projelerin olamamasını eleştirdi.

İnsanların alım gücünün düştüğünü ve beslenebilme noktasında sıkıntılar yaşadığını gözlemlediğini dile getiren Çavuşoğlu, artık bazı ürünlerin satın alınmasının zorlaştığın dile getirerek, hükümet programında yazılan her şeyin tersi olduğunu savundu.

Toprak Ürünleri Kurumu’nu ancak siyasetçilerin batırabileceğini söyleyen Çavuşoğlu, kurumun ciddi bir gelir getirdiğini kaydetti.

Kooperatifleşme anlamında da kamuoyunun faydasına yansımış herhangi bir adım atılmadığını dile getiren Çavuşoğlu, bundan sonra hükümet programı yazma nasibinde bulunulduğunda yapılabilecek işlerin yazılmasını tavsiye etti.

Bakanlık tarafından taş ocakları ile ilgili de birçok vaatte bulunulduğunu dile getiren Çavuşoğlu, su konusuyla ilgili Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisleri Odası’nın çalışmasının hangi seviyeye geldiğinin ve göletlerin durumunun anlatılmasını istedi.

Mantar toplama programından başka bir toplantı yapılmadığını savunan Çavuşoğlu, hükümetçiliğin lafta değil icraatlarla olması gerektiğini kaydetti.

Çavuşoğlu ayrıca, 2019 yılının üretim ve üretici için hayırlı olmayacağını bildiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim