İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı, CTP Milletvekili Asım Akansoy, bakanlığı döneminde, su konusunda yürütülen politikaları nedeniyle, Türkiye’nin  birçok projeyi ve kaynağı durdurduğunu açıkladı.

GENÇTV’de yayınlanan Günün Getirdikleri programına katılarak Aysu Basri Akter’in sorularını yanıtlayan Akansoy, Ekim 2015 tarihinde Ömer Kalyoncu hükümeti döneminde göreve geldiği ilk haftalarda, su politikaları nedeniyle birçok engelle karşılaştığını, bir nevi cezalandırıldıklarını ve bunun en üst düzeyde açıklıkla kendisine ifade edildiğini anlattı.

İlk Defa Açıklıyorum, Projeler Özellikle Engellendi

CTP-UBP hükümeti döneminde CTP’nin Türkiye’den adaya gelecek suyun yönetimi konusunda takındığı tavrın cezalandırıldığını ifade eden Akansoy, o dönemde CTP’li olmayan birçok belediyenin de bu engellemeden etkilendiğini ve projelerin gerçekleştirilemediğini belirtti.

“Bunu daha önce dile getirmedim, ilk defa bu programda açıklıyorum ama birçok projenin gerçekleşmesi Türkiye’nin elindedir ve bu da adada çözüm olmadan değişmeyecek” şeklinde konuştu.

En Üst Düzeyde İletildi

Bakanlık görevine yeni geldiğimde heyecanla projelerin tamamlanması ve kaynakların aktarılması için işe sarıldığım sürede bizzat bana CTP’nin Türkiye’den gelecek suyun yönetimi konusunda takındığı tavırdan rahatsız olunduğu ve bu yüzden projelerin hayata geçmeyeceği iletildi” dedi.

Akansoy bu diyalogun en üst düzeyde gerçekleştiğini de vurguladı.

Cami Reddedildi, Proje ve Kaynak Durduruldu

Akansoy Gönyeli Belediyesi’nde de birçok önemli projenin engellendiğini, bunun nedeninin de Gönyeli meydanına cami yapımının belediye meclisinde onaylanmaması olduğunu da açıkladı.

Çözüm Olmadan Değişmeyecek

İçişleri ve Çalışma Eski Bakanı Asım Akansoy ülkede proje yapmanın ya da kaynakları kullanmanın her zaman çok kolay olmadığını ve bunun tamamen Türkiye’nin onayına bağlı olduğunu, çözüm olmadan da söz konusu durumun değişmeyeceğini ifade etti.

http://www.gazete360.com

Editör: TE Bilisim