Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının haklarının geri çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Bakan Kemal Dürüst, Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 

Bakan Dürüst kabulde yaptığı konuşmada, görevde bulunduğu süre içerisinde Tel-Sen Yönetim Kurulu ve sendika temsilcileriyle görüş alışverişine her zaman hazır olduğunu belirterek, çalışanların haklarının korunduğu bir yapıda ilerleyeceklerini söyledi. “ÇALIŞAN HAKLARINI KORUMA DEVLETİN GÖREVİ”

Çalışanların haklarının geri çekilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Dürüst, çalışan haklarını korumanın devletin görevi olduğunu vurguladı.

Alınacak kararlarda istişareye hazır olduklarını da belirten Dürüst, teknik düzeyde yapılacak her toplantıda da görüş alışverişinde bulunabileceklerini ifade etti.

SOYSAN: “DEVLETE AİT ÜRETİM ARAÇLARI DEVLETE AİT KALSIN”

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan ise Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili yıllardan beri bazı söylemlerin bulunduğunu belirterek, devlete ait üretim araçlarının devlete ait kalmasının son derece önemli olduğunu söyledi. 

“SERMAYE HEGEMONYASI”

Stratejik öneme sahip olan kurum ve kuruluşların üretimden kopmasının büyük bir “sermaye hegemonyası” oluşturacağı görüşünü ifade eden Soysan, bu durumdan siyasetin de zarar görebileceğini belirtti.

Telekomünikasyon Dairesi’nin gelişerek özel sektörle de işbirliği içerisinde görev yapmaya hazır olduğunu ifade eden Soysan, özelleştirme yasasına karşı duruşlarından vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Kurumun gelişmesi için her zaman diyaloğa açık olduklarını da belirten Soysan, Bakan Dürüst’e yeni görevinde başarı diledi.
Editör: TE Bilisim