Başbakan Hüseyin Özgürgün, e-devlet programının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yapısal dönüşümüne önemli oranda katkı sağlayacağını söyledi.

Özgürgün “elektronik kimlik kartı” ve “e-imza” ile bundan böyle bürokratik hizmetlerin hızlandırılacağı, denetimin verimliliğin arttırılacağı yeni bir dönem yaşanacağını vurguladı.

Başbakanlık e-Devlet Yürütme Kurulu bünyesinde sürdürülen e-devlet çalışmaları çerçevesinde bürokratik işlemleri azaltacak “elektronik kimlik kartı” ile “e-imza” tanıtımı yapıldı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım, Sayıştay Başkanlığı’nda yer aldı. İlk e-imzayı Başbakan Hüseyin Özgürgün attı.

Tanıtımda ilk olarak Elektronik imza ile ilgili sinevizyon gösterimi yer aldı.Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu,  15 yıldan beridir e-devlet çalışmalarının sürdüğünü ve TC ile imzalanan protokolle çalışmaların hız kazandığını anlattı.

E-uygulamasının faydaları ile ilgili bilgi veren Amcaoğlu, çalışmaların 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey de, yapılan projelerle ilgili bilgi verdi ve KKTC ile planlanan 19 proje bulunduğunu açıkladı.

Bunun önemli bir adım olduğunu vurgulayan Zerey, Türkiye’nin KKTC ile her türlü işbirliğinin süreceğini söyledi.Tanıtımda son konuşmayı yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülkede devlet hizmetlerinin daha etkin, daha hızlı, daha verimli yürütülmesinde ilk kez yeni bir dönüşüme adım atmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Özgürgün “elektronik kimlik kartı” ve “e-imza” ile bundan böyle bürokratik hizmetlerin hızlandırılacağı, denetimin verimliliğin arttırılacağı yeni bir dönem yaşanacağını belirtti.

Hüseyin Özgürgün, “Ada’da ilk kez olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uygulanacak, elektronik kimlik kartı üzerine basılı e-imza ile, e-devlet hizmetleri yeni bir dönüşüme imza atmaktadır.”diye konuştu

Özgürgün, “Hükümetimiz, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleri ile e-Devlet çalışmalarını daha da hızlandırmaya, kamuda verimliliği arttırmaya, ekonomik sektörlerimizin önünü açmaya, bölgede rekabet edebilir bir ülke yaratmak, ülkemizin bir Bilgi Toplumu olması için tüm paydaşları ile birlikte çalışmaya gayretlerini sürdürecektir. ” dedi.

Törenin sonunda, ilk e imzayı Başbakan Özgürgün attı.

Editör: TE Bilisim