Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, usulsüz ve keyfi icraatlarla Lefkoşa Türk Belediyesini (LTB) batağa sürüklemekle suçladığı Başkan Cemal Bulutoğluları’nın en nihayet istifa ettiğini, ancak, Bulutoğluları’nın istifasının tek başına yeterli olmadığını savundu.

Önemli olanın sorunlara köklü çözüm bulmak ve LTB’yi yeniden ayağa kaldırmak olduğunu belirten Özyiğit, bunun ilk ve en önemli adımı olarak, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Belediye Meclis Üyeleri’nin de istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü ve  “Sıra Başbakan ile Hükümettedir. Onlar da istifa ederek ülkenin önünü açmalıdırlar” dedi.

Özyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, yapılacak yasal düzenlemeyle en erken zamanda LTB Başkan ve Meclis Üyeleri’nin yeniden seçilmesi gerektiğini belirtti.

Sayıştay Raporları ile belgelenen yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili davaların biran önce başlaması ve sonuçlandırılmasının şart olduğunu söyleyen Özyiğit, “Bu konuda yargı sınıfta kalmıştır. Polis soruşturması ve Başsavcılık incelemesinin ardından Mahkeme’ye sunulan dava dosyası önceleri tebligat sorunu, daha sonra ise kurultay hesapları nedeniyle bir türlü işleme konmamıştır” iddiasında bulundu.

TDP Genel Sekreteri Özyiğit, Başbakan Küçük’ün, göreve geldiği günden itibaren çalışanlara ve halka verdiği sözü tutmadığını, AKP’nin dayatmalarına boyun eğdiğini, Kıbrıs Türkü’nü yaşamından bezdirdiğini iddia etti.

“Özelleştirme adı altında halkın öz kuruluşlarını AKP destekli yeşil sermayeye peş keş çekerek önemli bir kısmını devreden ve çalışanları sendikasızlaştırıp sokağa atan UBP Hükümeti’nin, diğer yandan olası bir ‘ikinci tur’ kurultay hesapları nedeniyle keyfi vatandaşlıklarla, istihdamlara hız verdiğini” öne süren Özyiğit, “Önceki gün alınan 200 kişilik yetkiden sonra Sn. Başbakan dün de 100 kişilik ek istihdam yetkisi almıştır” iddiasında bulundu.

Ülkede yasadışı ve keyfi uygulamalara dur deme zamanının geldiğini, hatta geçtiğini belirten Özyiğit, LTB ve milletvekilliği seçimlerinin birlikte yenilenmesi gerektiğini ileri sürdü.

Editör: TE Bilisim