KIBRIS TİME-ÖZEL

Karın estetiği ameliyatı için gittiği Lefkoşa'daki Etik Hastanesi'nde 38 yaşındaki Anıl Aktunçlar'ın ölümü KKTC tıp camiasında yeni tartışmaların başlamasına neden oldu.

Ameliyatı yapan ülkenin tanınmış Genel Plastik Cerrahlarından Dr. Adem Ademoğlu'nun aynı zamanda Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde de çalışıyor olması bir kez daha devlette ikinci iş tartışmalarını gündeme getirdi.

Hekim camiasında Ademoğlu'nun özel hastanede ameliyat yapmasının yasa dışı olduğu tartışılırken bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın nasıl bir süreç başlatacağı merak konusu oldu.

Hatırlanacağı üzere hastane çalışanı Anastezi Uzmanı Süleyman Köroğlu'nın özel hastanede katıldığı bir operasyon sonrası hasta ölmüş ve Köroğlu için yasal işlem başlatılmış ve devlet hastanelerinde çalışması men edilmişdi.

Bu arada dün akşam ki Etik Hastanesi'nde Anıl Aktunçlar'ın ölümüyle sonuçlanan amelayatta anestezi uzmanının yine Süleyman Köroğlu olduğu öğrenildi.

OTOPSİ SONUCU BEKLENİYOR

Aktunçların ölümü üzerine KIBRIS TİME'a konuşan Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu halen otopsinin devam ettiğini kesin sonuçlar gelince ölümle ilgili K.T.Tabipleri Birliği ile birlikte kamuoyuna açıklama yapacaklarını söyledi.

Sucuoğlu, Dr.Adem Ademoğlu'nun devlet hastanesi çalışanı olmasının hatırlatılması üzerine 'mesai saatleri dışında olduğu için sorun yaratmayacaktır' şeklinde konuştu.

ÖZEL HASTANELER DENETLENİYOR MU

38 yaşındaki Anıl Aktunçlar'ın özel bir hastanede hayatını kaybetmesi bir kez daha özel hastanelerin denetlenip denetlenmediği tartışmalarını başlattı.

Bazı hekimler devletin özel hastaneleri denetlemediğini bu konuda ciddi bir çalışma yapılmadığını iddia ettiler.

OTOPSİ GERÇEKLEŞTİ

Bu arada 38 yaşında hayatını kaybeden Anıl Aktunçlar'ın ölümüyle ilgili otopsinin tamamlandığı ve daha geniş bilgi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilip oradaki sonuçların bekleneceği öğrenildi

Talihsih kadın Anıl Aktunçlar'ın karın estetiği ameliyatını yapan Genel Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Adem Ademoğlu

Etik Hastanesi'nde ameliyata giren Dr. Süleyman Köroğlu, mesai saatlerinde ikinci iş yaptağı için devletten men edilmişti

Editör: TE Bilisim