Karar ve uygulamaları ile ülkeyi batağa sürükleyen, halkını fakirleştiren, 90 gündür mahkeme koridorlarında yatıp kalkan Başbakan Küçük’ün, koltuğunu korumak adına pervasızca hareket etmeyi sürdürdüğünü belirten Çakıcı, “Bu devlet İrsen Küçük’ün çiftliği değildir” dedi.
Devlete istihdama karşı olmadıklarını, ihtiyaç olan yerlere istihdam yapılması gerektiğine inandıklarını belirten Çakıcı, ancak bu istihdamların partizanlığa göre değil, hakkıyla ve sınavla yapılması gerektiğini kaydetti ve “TDP göreve geldiği ilk gün, tamamen kurultay hesabıyla, münhalsiz ve sınavsız istihdam edilen 300 kişiyi durduracaktır” dedi.
Yapılan istihdamların yasadışı olması yanında, kamu vicdanını zedeleyen nitelikte olduğunu belirten Çakıcı, toplumun öz varlıklarının, kamu kaynaklarının kendi koltuğu için kullanmak Başbakan Küçük dahil kimsenin hakkı değildir, haddine de olmamalıdır” dedi. Çakıcı, “İrsen Küçük koltuğunu sağlama almak için artık her türlü yolu deniyor. Bu memlekete yazıktır, günahtır, böyle acımasız bir başbakan görülmedi. Sn. Küçük pijamalarını giyip artık evine gitmelidir” dedi.
Çakıcı, asgari ücrete yıllardır artış yapılamazken, halk fakirleşirken, binlerce genç işsiz gezerken, Küçük’ün tamamen kendi çıkarını düşünerek hareket ettiğini belirterek, halkın kendisine gereken dersi ilk fırsatta vereceğini vurguladı. UBP Genel Başkanlığı için mücadele eden Ahmet Kaşif’in de yapılan istihdamlara ses çıkarmadığını, dahası ‘işlerinden etmeyeceğim’ mesajı verdiğini belirten Çakıcı, “İki tarafın tek ortak noktası var o da koltuk” dedi.
“LTB ülkenin aynasıdır”
LTB eski Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın keyfi ve usulsüz icraatları nedeniyle LTB’yi batağa sürüklediğini, zamanında istifa etmemesi nedeniyle kaosun derinleştiğini belirten Çakıcı, LTB’deki durumun aynen ülkede geçerli olduğunu kaydetti ve “LTB ülkenin aynasıdır” dedi.
LTB’yi batağa sürükleyen, yaptığı usulsüzlükler Sayıştay Raporlarına yansıyan ve 5 yıla kadar hapislikle yargılanan Cemal Bulutoğluları’nın geç de olsa istifa ettiğini belirten Çakıcı, Bulutoğluları’nın istifasının yeterli olmadığını, benzer bir süreci ve mağduriyeti halkına yaşatan Başbakan ile Hükümetin de istifasının elzem bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. Çakıcı; “Bulutoğluları, nasıl ki zamanında istifa etmeyerek LTB’deki kaosu derinleştirdi ve içinden çıkılmaz bir hale dönüşmesine neden oldu, Başbakan Küçük ile hükümetin de halkın önünü açmaması da ülkeyi kaosa ve bilinmezliğe sürüklemektedir” dedi.
Lefkoşa halkının temiz, dürüst ve halkı yararına icraat yapacak kişi ve ekipleri istediğini ve hak ettiğini belirten Çakıcı, LTB’yi TDP’nin içinde bulunduğu bir gücün kurtaracağını ifade etti.
Ülkede artık değişim zamanının geldiğini belirten Çakıcı, “Kıbrıs Türk halkı artık yeni bir Kıbrıs’a uyanacaktır. Buna hazır olunmalı. 40 yıllık bu düzen mutlaka yıkılacak ve değişecektir. Tüm mücadelemiz de bu yöndedir. Geriye dönük olarak yapılan tüm yolsuzluklar ile usulsüzlüklerin de hesabını soracağımızın bilinmesini isteriz” dedi.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim